Aalborg Jule Akvavit 2018 finns nu i butik

Av den 28 oktober, 2018

Med drygt två månader kvar till jul har nedräkningen börjat. Julen är fylld med mängder av traditioner, även vad gäller val av Akvavit och för många är Aalborg Jule Akvavit en riktig klassiker på julbordet när familj och vänner samlas. Receptet är oförändrat sedan 1982 och sedan dess är det tradition att flaskan byter form och utseende vart tredje år.

Aalborg Jule Akvavit 2018 är designad av den danska ikonen Jette Frölich
I år kommer en ny flaska med ny form och design. Den danska designern Jette Frölich fick uppdraget att designa årets flaska. Jette Frölich har arbetat med form i mer än 45 år och har designat kollektioner för bland annat Royal Copenhagen, Holmegaard Glasværk, Georg Jensen & Rosendahl. Jettes design präglar den danska julen och för Aalborg står hon för klassisk elegans, kvalitet och jul – en ”perfect match” med Aalborg Jule Akvavit 2018.

Jette Frölich egna ord:
”Naturen är en av mina inspirationskällor och det är också med naturen som utgångspunkt som jag skapat designen. Akvavit betyder “livets vatten” och på flaskan har jag utformat “livets träd” som inom den nordiska mytologin är känt som Ask Yggdrasil, vilket står för frodighet och vitalitet. Träd symboliserar, för oss människor, stabilitet, eftersom att de är djupt fästa i marken med sina rötter.”

Designen är enjulhälsning som handlar om kärlek och att ge, vare sig det är till en annan person eller som att ge mat till fåglarna under de hårda vintermånaderna. Det finns skönhet i att ge en gåva till en annan människa.

Med välvilja placeras denna vackra Akvavit som en julgåva på välfyllda julbord och avnjuts i full harmoni med omgivningen och låter värmen från Livets vatten inspirera oss till att bli ett med naturen.

Aalborg Jule Akvavit 2018, finns på utvalda Systembolag och i beställningssortimentet för 299 kr och har artikelnummer 87961.

Mat & Dryck | Aalborg Jule Akvavit
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login