A mano bjöd på utmärkt lamm

Av den 28 februari, 2019

Restaurang A mano är sedan länge känd som en av de bättre restauranger i Örebro, vi på Örebroguiden bestämde oss för att se om de fortfarande håller sin beryktat höga klass.

Vi kommer till restaurangen relativt sent men det är inga problem för köket och beställer varsin varmrätt med ett glas vin till, vinet vi får rekommenderat var Colle Bereto Chianti Classico vilket passar utmärkt till våra rätter.

Jag väljer att prova en varmrätt nämligen Ört och ripasso-ugnsbakat lamm från egen gård serverad med mandelpotatispuré, corvina reduktion och confiterad äggula från Berga gård.

Rätten är smakfullt presenterad och doften mycket bra, köttet är mört och faller bokstavligen isär utan att man använder kniven och potatispurén i kombination med den confiterade äggulan är så krämig att det är löjligt. Smakerna är bra och välkomponerade men jag skulle gärna sen lite fler detaljer som stack ut för att göra anrättningen lite mer spännande.

På det hela taget tycker jag att rätten är bra och man märker att köket jobbar med råvaror av hög kvalitet, man har även fått ihop texturerna så att ingredienserna ger ett varierat tuggmotstånd. Priset ligger på 298 kronor vilket får ses som ett helt okej pris för rätten.

Ört och ripasso-ugnsbakat lamm från egen gård på A mano får hela…

Karl-Johan Sandberg, Mat | A mano
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login