Snart är det dags för Hindersmässan i Örebro

By on 15 januari, 2024
Marknad under Hindersmässan.
Foto: Örebro kommun.

24–27 januari 2024 arrangeras marknaden under Hindersmässan, som är en av Örebros starkaste traditioner. Förra året kunde marknaden genomföras med stor glädje för både marknadsknallarna och besökare, efter ett par års uppehåll kopplat till coronapandemin.

Besöket till Hindersmässan 2023 var rekordstort och förväntningarna är att den kommer vara ännu större i år:

– Vi kan med glädje informera att Hindersmässan 2024 är fullbokad och att intresset från marknadsknallar har varit över alla förväntningar, säger Ajdina Gurda, ansvarig för Hindersmässan 2024.

I och med ett samarbete med Örebro Slott har årets Hindersmässa utökats med 30 nya platser. Kansligatan vid Slottet är ett helt nytt område, som invigs 2024. Området vid Slottet kommer ge Hindersmässan ett ännu starkare historiskt perspektiv och bidra till en vacker inramning med Slottet, en av Örebros mest kända byggnader.

– Det är väldigt roligt att intresset är så stort att delta på Hindersmässan och att vi nu kunnat utöka antalet platser och att området vid Slottet blir en del av marknaden, säger Johan Kumlin (M), ordförande i Teknik- och servicenämnden.

– Det pågår en byggnation vid Stortorgets nedre del och därför har vi valt att ta bort den delen i år. Marknadsknallarna som funnits där har istället flyttat till det nya området vid Slottet, berättar Ajdina Gurda.

Hindersmässan brukar locka cirka 90 000 besökare, där ungefär 170 marknadsknallar säljer allt från leksaker, hantverk, kläder, delikatesser och mycket annat.

Datum och tider

  • 24–26 januari kl. 9-18
  • 27 januari kl. 9-15

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login