86 procent av svenskarna sparar till sin semester

Av den 17 juli, 2018

Fler än 8 av 10 svenskar sparar pengar till sin semester. Och bara 1 procent finansierar sin semester genom kredit. Det visar en undersökning som NOVASOL gjort där 1395 personer deltog.

Hela 86 procent svarar att de använder sparade pengar för att finansiera sin semester. Dessutom föredrar 91 procent att betala sin semester direkt vid bokningstillfället.

– Jag tycker det är positivt att se att så många sparar till sin semester. Speciellt idag när det är lätt att exempelvis ta ett smslån, säger Torbjörn Fredman Nordenchef, NOVASOL.

Var tredje har en bestämt budget
Undersökningen visar även att var tredje svensk (33 procent) har en bestämd budget när de ska ut och resa. Och på frågan vad man kan tänka sig att betala för sin resa svarade hela 41 procent max 10 000 kr.

– Under semestern är det lätt att kostnaderna springer iväg, så det kan vara bra att bestämma i förväg hur mycket pengar du har att röra dig med, säger Torbjörn Fredman.

Dyrt inte alltid bäst
En semester kan lätt bli en dyr sak och kan äta upp mycket av din budget. På frågan om en lyckad semester måste kosta mycket svarade hela 94 procent nej.

– En semesterresa behöver inte innebära att man ska ha det lyxigt rent materielt. Lyx kan vara att vara ute i naturen eller att vara tillsammans med familj och vänner utan stress och jobb. Och då behöver inte själva resan och boendet kosta mycket, säger Torbjörn Fredman.

Topp 4 – Hur finansierar du din semester?

  1. Sparade pengar (86 %)
  2. Det varierar (7%)
  3. Lön från den månaden (6%)
  4. Kredit/avbetalning (1%)

Resa | Semester
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login