Charta 77 spelade akustiskt på East West

Av den 14 december, 2016

Charta 77 bildades 1983 är en av Sveriges mest långlivade punkgrupper, på Musikscen Örebro till förmån för Musikhjälpen 2016 spelade de akustiskt på East West.

Även om Charta 77 inte gillar såna här punktinsatser för att hjälpa till, det känns som att människor ’köper sig fria’ istället för att bry sig på riktigt, säger bandet, så tycker de att det är en bra insats.

Charta 77 spelade ett 40 minuter långt set och det var akustiska låtar ur deras låtskatt, en låtskatt där man hör essensen ur punkeran i de progressiva texterna, det upproriska mot etablissemanget. 

Trots det tunga budskapet svänger det bra musikaliskt, och det blir inte långrandigt, texterna är både på svenska och engelska, musiken är en mix av punk, tango och trallpunk blandat med stor finess.

En låt som fastnar är ”Cirkus i mitt huvud” med en text som är aktuell idag 2016 för många med tanke på all information som ska tas in och få ordning på, just textraden ”jag har en cirkus i mitt huvud, ibland sover clownerna och då är allting lugnt….” stämmer bara så bra.

Charta 77 växlar tempomässigt och i de lugnare låtarna blir man tagen av allvaret i budskapet, även om låtarna har några år på nacken är texterna dagsaktuella, något man tycker borde ha ändrats under årens lopp.

Charta 77 får hela….

Anders Olofsson, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login