8 tips till Åre som barnen gillar

Av den 27 juni, 2017

Ta med familjen till Åre, här är hela fjällvärlden en lekplats för både barn och vuxna.

Skapa stora minnen tillsammans från stigar, forsar, vattenfall och roliga aktiviteter. Vi har samlat åtta tips till dig som funderar på att åka till Åre med familjen i sommar.

1. Nalleklippan
Efter en kort men intensiv stigning längs leden som går till Totthummeln gömmer sig en fin picknickplats med utsikt över hela Åredalen. Här finns möjlighet att grilla, se på solnedgång och peka ut såväl byggnader som fjälltoppar.

2. Nulltjärn
Varmt och soligt? Svalka dig i en fjälltjärn! Många av fjällens tjärnar har fina sandstränder som gjorda för en heldag med sandslott, bollspel och en och annan simtur. Nulltjärn i Vålådalen är en av traktens pärlor. Här badar du med snöklädda fjäll som kuliss.

3. Glass
Efter en dag på fjället behöver man fylla på med glass. Välj favoritsmakerna bland vår glass på hotellet eller gå till de lokala bagerierna Åre Bageri och Grädda för att variera dig.

4. Ullåns äventyrsbad
Från Ullådalen rinnger Ullån ner i Åresjön. Ån är utformad som ett naturligt äventyrsbad med små forsar, fall och pooler. Packa picknick och häng här ett tag!

5. Rypetoppen
På andra sidan riksgränsen finns Norges största höghöjdspark: Rypetoppen. Susa fram bland trädtopparna i olika banor. Du kan också paddla SUP eller uppleva vattenfallet Brudslöjan som faller 22 meter precis vid gränsen mellan Norge och Sverige.

6. Cykla
I Åre finns många sätt att cykla på. Testa downhill, kör mountainbike eller prova på att cykla dirt till exempel! Två hjul är kul för både barn och vuxna. På hotellet finns cykeltvätt och möjlighet att förvara dina cyklar!

7. Trollstigen
Gå Trollstigen med barnen och upptäck både vättar och troll. Och vad ligger egentligen i skattkistan vid det stora trädet? Trollstigen går mellan Fjällgården och Tott längs med en brusande å.

8. Familjeveckorna på Holiday Club (fram till den 25 juli)
Ibland kan behöva lite hjälp på traven med att komma ut på fjället och då är våra familjeveckor för dig. Varje dag ger dig nya aktiviteter att välja bland. Vad sägs om eldskola på stranden, familjevandringar, lekfulla träningspass och kajakpaddling eller paddling på stand up paddle board.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login