8 tips för en perfekt semester i fjällen

Av den 28 oktober, 2018

De första skidliftarna i fjällen har öppnat upp för säsongen och på Visit Fjällen börjar man bli riktigt peppade på vinter och skidåkning, därför har de samlat åtta riktigt bra tips som bidrar till den perfekta skidsemestern i fjällen. 

Resa med barn till fjällen
Reser du med barn bör du ha det i åtanke när du väljer resmål. Så gott som alla erbjuder barnskidskola men det kan också vara bra att tänka på närhet till backar från boende, övriga barnaktiviteter, barnrabatter på liftkort, skidhyra mm.

Skidor hela vägen till dörren
Att kunna glida hela vägen fram till dörren underlättar verkligen semestern. Särskilt om du reser med barn och kanske vill kunna åka hem för klädbyten, lunch, fika, blöjbyten mm. Att bo Ski in ski out är oftast lite dyrare än det boende som ligger en bit bort men det underlättar samtidigt semestern avsevärt.

Res klimatsmart
Hur ska du ta dig till ditt resmål? Och när du väl är på plats är frågan hur du ska ta dig till backen, matbutiken eller restaurangen. Det bästa för miljön är såklart om du kan åka kollektivt. Glöm i så fall inte att se över möjligheten till lokal kollektivtrafik eller skidbuss så att ni kan ta er inom destinationen på ett enkelt sätt. Nytt för i år är att du bland annat kan åka nattåg till Hemavan under några veckor, läs mer här.

Res mellan loven och spara tusenlappar
I år finns det extra goda möjligheter att fynda i lågperioderna mellan skolloven. Perioden mellan nyår och sportlov har alltid varit en period då man kunnat hitta riktigt förmånliga priser. Men i år är det hela 5 veckor mellan sport- och påsklov. Det är en period som många fjällanläggningar behöver fylla och det skapar kanonläge för dig som är flexibel och kan anpassa semester. På många destinationer som Lofsdalen exempelvis kan man tjäna tusenlappar.

Håll koll på evenemangen
Fjällorterna erbjuder idag så mycket mer än bara skidåkning. Som exempel erbjuds springlopp och ölmarknad i Vemdalen, Musikfestival och alpina VM i Åre eller varför inte kombinera yoga och topptur i Riksgränsen i maj tillsammans med Systrar i bergen. Det är bara några av alla exempel på spännande evenemang som kan bli pricken över i’et på din semester i fjällen.

Säker på fjället
Även om man oftast förknippar fjällvärlden och skidsemester och glädje så är det också ett tillfälle där olyckan kan var framme. Se till att packa med lite smarta grejer så som första förband men utbilda också familjens mindre medlemmar i fjällvett. Här har vi samlat bra tips för att vara säker på fjället.

Resa | Fjällsemester
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login