8 tips du inte får missa i shoppinghuvudstaden London

Av den 12 oktober, 2016

En ny undersökning från Expedia.se visar att London inte bara är svenskarnas, utan hela Europas favoritstad när det kommer till shopping. Nu har Expedia.se, den världsledande nätbaserade resebyrån, satt ihop en guide som innehåller något för alla smaker och plånböcker.

West End
Utforska ett av Europas livligaste shoppingområden, sjung med i en musikal eller förundras över folkmassorna. West End var en gång hemvist för Londons privilegierade elit men är i dag ett centrum för kultur och shopping som lockar besökare från hela världen. I området hittar man många av Londons mest kända gator, torg och parker t.ex. Bond Street, Regent Street och Piccadilly Circus.

Notting Hill
Besök de färgglada husen, fashionabla pubarna och de fascinerande marknaderna där du kan fynda antikviteter, kläder och souvenirer i detta vibrerande område. Här hittar du b.la. Portobello Road Market som är öppen varje dag. Dessutom anordnas årligen Notting Hill Carnival, en av världens största gatufestivaler.

Oxford Street
Se dig omkring i hundratals butiker, kaféer och restauranger på en av Europas livligaste shoppinggator. Oxford Street är en 2,4 kilometer lång gata som kantas av ca: 300 olika butiker och massor av restauranger. Många företag och butikskedjor har sina flaggskeppsbutiker just på Oxford Street.

Covent Garden
Covent Gardens mittpunkt är ett torg där det på 1600-talet låg en fruktmarknad och som nu är fullt av affärer, barer och restauranger. Området är också ett hett tips för matintresserade och kaffeälskare. Här finns smaker från alla världens hörn: thailändskt klibbigt ris, franska bakverk, belgisk choklad, spansk skaldjurspaella och nordafrikanska curryrätter. Vill du prova öl av alla möjliga slag erbjuder Covent Garden ett urval av historiska och karaktärsfyllda pubar på torgområdet.

Leadenhall Market
Köp fina ostar, blommor, färskt kött och andra delikatesser på en av Londons äldsta marknader. Leadenhall Market är en vacker saluhall med välbevarad viktoriansk arkitektur och mycket trivsam stämning. Titta upp på det dekorativa taket när du kliver in på den gamla marknadsplatsen. Du kan även köpa blommor, färska matvaror eller gå till en lokal krog och ta en öl med människorna som jobbar i närområdet.

Old Spitalfields Market
Njut av stämningen på den här bohemiska inomhusmarknaden där det finns spännande salustånd och restauranger. Old Spitalfields Market ligger i östra London och ser ut som en basar, men med viktoriansk arkitektur. Det här är en av stadens största inomhusmarknader med olika avdelningar för mode, konst, hantverk och mat. Du kan försöka pruta ner priserna om du hittar kläder, souvenirer eller matvaror du vill ha.

Camden Town
Fynda souvenirer och kläder bland punkare och hårdrockare i området som är känt för sin alternativa kultur och sitt pulserande nattliv. Camden Town är en känd marknad och mötesplats för resenärer, lokalbefolkning och alternativa grupper. Du kan utforska mängder av marknadsstånd i området såväl som en charmig kanal, vilken kantas av restauranger och kaféer.

Greenwich Market
Den mysiga marknaden precis intill Themsen betraktas som en av de marknaderna i London med bredast utbud. Här kan du vandra runt bland 120 stånd med antikviteter, samlarobjekt, hantverk och design. Greenwich Market har öppet alla dagar i veckan – och ingen dag är den andra lik.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login