8 dolda skatter i USA

Av den 17 oktober, 2016

USA är ett stort land med massor att utforska, men ibland när vi tänker på en resa till andra sidan Atlanten verkar vi främst fokusera på New York eller San Francisco.

Men det finns mycket mer att upptäcka. Expedia.se har listat 8 tips för dig som vill se en annan del av staterna..

.

.

.

.

.

Vild natur i Montana

usa-01-montana

Montana

Logga ut och uppleva stillheten i Montanas natur. Ett bra sätt att börja förstå Montanas historia är genom de indianstammar som bor där. Om du har tur kan du få uppleva en Pow Wow eller till och med få chansen att prata med en medlem ur Montanas indianstammar. Under din vistelse bör du även bege dig till någon av Montanas rancher och både träffa cowboys och Montanas vackra hästar. Missa heller inte den otroliga Glacier National Park, som kallas för ”Kontinentens krona” och gränsar mot Kanada. Läs mer här:

Stränderna i South & North Carolina

South Carolina

South Carolina

North Carolina

North Carolina

Östkusten erbjuder några perfekta stränder för att hitta lugn och ro, titta på en soluppgång eller solnedgång, men också för att simma och surfa. Särskilt Huntington Beach State Park, i South Carolina som är en idealisk plats för surfare. För de modigaste finns Wrightsville Beach i North Carolina, en pionjär i East Coast surfing regionala och nationella surfingtävlingar. Du kan också delta i ett surfcamp eller prova andra typer av vattensporter som segling, kajakpaddling, kiteboarding, stand-uppaddel, sportfiske och dykning.

Rock’n Roll i Cleveland, Ohio

Cleveland

Cleveland, Ohio

Ett besök på Rock and Roll hall of Fame and Museum är givet när du åker till Ohio. Museet är ritat av den kände arkitekten I.M. Pei och slog upp dörrarna 1995. Det är världens första museum helt inriktat på rock’n’roll. Målet är att berätta för alla som besöker dess helgade salar om rockmusikens historia och betydelse. Här kan du förvänta dig filmer, artefakter, interaktiva kiosker och musik, musik, musik tills du är alldeles uppfylld av rock’n’roll. Förutom den permanenta samlingen har museet olika tillfälliga utställningar, till exempel uppmärksammade Rolling Stones 50-årsjubileum.

Arkitektur i Detroit, Michigan

usa-05-detroit

Detroit, Michigan

Michigan är en förvånansvärt perfekt destination för resenärer som vill upptäcka arkitekturens pärlor. I själva verket har den industriella staden Detroit mycket mer att erbjuda än GM Renaissance Center som reser sig över Detroitfloden. Under 2016 kommer USA:s paviljong på Venedigbiennalen, som är en global utställning för nytänkande inom arkitektur, helt och hållet fokusera på Detroits arkitektoniska betydelse och den roll Detroit haft i att forma den moderna staden.

Mineraler och sjökor i Florida

usa-06-florida-keys

Florida Keys

Warm Mineral Springs är Floridas enda varma mineralkälla, och världens största mineralkälla. Den har de högsta halterna av mineraler i hela USA och de tredje högsta i världen. Vattnet är ungefär 30 grader och innehåller över 50 mineraler som sägs lindra artrit, led- och hudbesvär samt inflammationer.

Längre upp längs kusten hittar du Crystal River och den största populationen av sjökor längs med Floridas västkust. Sjökorna kan väga upp mot 550 kg, men är kända för att vara ofarliga och vänliga jättar. Det finns flera olika professionellt guidade turer som ger dig tillgång till våtdräkt, cyklop och snorkel. Efter en kort introduktion är det sedan fritt fram att simma med sjökorna.

Nationalparker i Seattle, Washington State

Från Seattle eller Tacoma är det hyfsat lätt att ta sig till tre olika nationalparker: Olympic National Park, Mount Rainier National Park och North Cascades National Park. Vi rekommenderar att välja en utav dem och utnyttja tiden till att verkligen uppleva just den parken och områdena runtomkring den. Vill du till exempel se en tempererad regnskog ska du ta färjan över Pugetsundet till Olympic National Park. Väl framme får du inte missa bergsområdet Hurricane Ridge eller det turkosa vattnet i Lake Quinault.

Sport i Alabama

Golf i Alabama

Golf i Alabama

Alabama är ett sportmecka för alla som älskar golf, NASCAR eller sportfiske. Robert Trent Jones Golf Trail är en samling av 426 mästerskapshål på 26 allmänna golfbanor på 11 olika platser runt om i delstaten Alabama. Talladega Superspeedway i Talladega, Alabama, är med sina 4,28 kilometer NASCARs längsta racerbana. Om du inte befinner dig i staden när en tävling arrangeras är det ändå värt att kolla in International Motorsports Hall of Fame och det tillhörande museet. Alabamas gulfkust är ett himmelrike för sportfiskare. Faktum är att Alabama Deep Sea Fishing Rodeo är världens största fisketävling och har priser värda upp till en miljon dollar. I Alabama finns det ett överflöd av floder och sjöar där du kan fiska efter sötvattensfisk.

Musik i Milwaukee, Wisconsin

usa-08-milwaukee

Milwaukee, Wisconsin

Besök den kända musikfestivalen Summerfest Music Festival. Festivalen har 11 scener och går av stapeln under 11 dagar i juni, vilket den har gjort i 35 år. Det är världens största musikfestival och ligger intill stränderna vid Michigansjön. För mindre än 20 dollar per dag kan du se både nykomlingar och världens främsta artister. Under årens lopp har artister som Stevie Wonder, Bon Jovi, Tim McGraw och Britney Spears spelat på Summerfest Music Festival. Det årliga antalet besökare är mellan 800 000 och 1 miljon.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login