Powerwolf och Civil War kommer till Frimis Salonger

Av den 19 oktober, 2016

Powerwolf och Civil War kommer till Frimis Salonger fredag 21 oktober, två band som är riktigt på gång och det är alltid högt tryck på deras spelningar.

Powerwolf det tyska power metalbandet slog igenom rejält 2013 med albumet ”Preachers of the night” som förärade dem en listetta på hemmaplan.

powerwolf

Sedan 2013 har de också besökt Sverige minst en gång per år. 2016 blir inget undantag då det nu står klart att Powerwolf gör tre Sverigespelningar i oktober. Bandet släppte 2015 sitt senaste album ”Blessed & Possessed” och senast de besökte Sverige var i somras på Metallsvenskan, nu återvänder till Örebro men också till Stockholm och Göteborg.

Förband dessa tre kvällar blir Civil War från Dalarna som består av ex-medlemmar från Sabaton och dessutom Astral Doors frontman Nils Patrik Johansson på sång. Gruppen är aktuella med albumet ”Gods & Generals” uppföljaren till debuten ”The killer angels”.

Civil War är en svensk supergupp från Falun/Borlänge, de spelar melodisk heavy metal.

civil-war

Bandet innehåller fyra medlemmar från Sabaton samt en av Sveriges mest respekterade metalsångare, bandet har sålt guld i Sverige med sin fullängdsdebut ”The Killer Angels” (2103).

Det är även dags för Civil War att släppa skivan ”The Last Full Messaure”, vilken är den sista i deras triologi om amerikanska inbördeskriget.

När Civil War senast spelade på Klubben i Stockholm så gjorde de ett av de bättre framträdandena de senaste åren, enligt Crank It Up.

Fredag 21 oktober kommer det att gå hett till på Frimis Salonger när Powerwolf och Civil War ställer sig på scenen, kl. 19.00 öppnar dörrarna!

anders-olofssonAnders Olofsson, Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login