7 romantiska resmål i Norge i juletid

Av den 18 december, 2019

Slumra på ett snöhotell i Kirkenes, gå på stjärnjakt i Trysil eller njut av en middag med levande ljus i en fyr på Lofoten. Det finns många sätt att utforska Norge med din älskade.

Vintern i Norge är detsamma som äventyrliga dagar och mörka nätter. Det finns flera pärlor där det känns som extra upplagt för romantik, i både stora städer och på mer avlägsna platser. Här är sju upplevelser som du och din käraste vän inte får missa.

1. Håll varandra varma på Kirkenes Snöhotell
Ett hotell som består helt och hållet av snö och is är en spännande upplevelse. Även om temperaturen bara är -4 grader kommer de bekväma sängarna med renskinn att hålla er varma. Ta en tur med hundspann, bada bastu, ät en god middag och avsluta med att spana på norrskenet.

2. Få upp hettan på SALT i Oslo
Restauranger i högsta klass, mysiga gator och snöig natur på kort avstånd. Oslo har mycket att erbjuda under vintern. Boka er en egen bastu för kvällen på SALT och delta i en ritual som är djupt förankrad i den nordiska livsstilen.

SALT är ett nomadiskt konstprojekt som för närvarande ligger vid Oslos hamnpromenad, med utsikt över huvudstadens operahus. Förutom en privat bastuupplevelse erbjuder SALT mat, konserter och festivaler.

3. Stjärnskåda i Trysil
Fly från din vardag och gå hand i hand i den kalla, mörka vildmarken i Trysil. Här, långt ifrån både byn och din stuga, kan ni uppleva en stjärnklar himmel som är så ljus att den lyser upp snön under era fötter.

Denna natursköna semesterplats nära den svenska gränsen är känd för sin klara himmel, och stjärnskådar turer är faktiskt vanligt här. Har ni tur ser ni även norrskenet. Eftersom Trysil är landets största skiddestination finns det gott om hotell, restauranger och aktiviteter att välja mellan.

4. Äventyrliga Svalbard
Svalbardöarna som ligger högt upp i Arktiska havet är en fristad för äventyrliga par. Här kommer ni att uppleva vilda djur, arktisk natur och gamla gruvstäder med en kuslig skönhet. Basecamp Hotel erbjuder romantisk atmosfär mitt i Longyearbyen.I närheten ligger restaurangen Huset som inte bara är känd för sin utsökta mat – här finns också en av Skandinaviens största vinkällare.

Den vita vildmarken på Svalbard erbjuder också många äventyrliga aktiviteter som hundspann och norrskenssafari.

5. Hitta tid för varandra på ön Skrova
Det finns platser som hjälper oss att hitta ett inre lugn. Skrova på Lofoten är en av dessa. Det är en fiskeby med mindre än 200 invånare. Med andra ord kan du och din partner hitta tid att vara helt ensamma medan ni njuter av de fantastiska omgivningarna.

En promenad på Kjærlighetsstien är ett måste under er vistelse. Boka gärna ett rum på Skrova fyr. Den är 24,5 meter lång och omgiven av vita vackra trähus.

6. Förälska er i Lillesand
Denna kuststad i södra Norge är känd för att vara en av de bästa platserna för att uppleva den norska sommaren. Lillesand är också ett bra ställe att njuta av vintern på.

Klä på er varmt och ta en avkopplande promenad i centrum, längs de smala gatorna som slingrar sig elegant mellan vita trähus. Eller hitta en klippa längs den natursköna kustlinjen och dela en filt och något varmt att dricka medan ni njuter av utsikten.

Avsluta dagen med en romantisk middag och en natt på det charmiga Lillesand Hotel, som ligger nära centrum.

7. Som en folksaga i Kvitfjell
Omgivet av branta berg och trähus med snöiga tak ser Kvitfjell ut som ett landskap från en norsk folksaga. Här, mitt i Gudbrandsdalen, hittar du allt du behöver för en helg med din älskade vid din sida.

Gudbrandsgard Hotel är populärt för par och ligger bara en kort promenad från preparerade spår och en skidort i toppklass.

Resa | 7 romantiska resmål i Norge i juletid
Örebroguiden

Källa Visitnorway

You must be logged in to post a comment Login