6 essentiella grilltillbehör du behöver

Av den 7 juli, 2020

I denna guide berättar vi vilka grillverktyg som är viktigast för att du ska få ut maximalt av din grill.

1) Grilltång och grillspatel
Stabila grillverktyg som du kan plocka upp maten med är A och O när du grillar. Använd en grillspatel och grilltång för att smidigt kunna vända på maten vid behov och säkerställa bästa möjliga grillresultat. Här är det speciellt viktigt att välja en grilltång och en grillspatel med tillräckligt långt skaft så att du inte bränner dig på grillen. Bluegaz 3-delade grillset inkluderar en grillspade, grilltång och grillgaffel i rostfritt stål som alla har en längd på 41 cm. Varje grillredskap har också en praktisk ögla för enkel förvaring. Se Bluegaz grillverktyg.

2) Grillgallerborste
Att hålla din grill ren är jätteviktigt ur både ett hygieniskt perspektiv och ur ett hälsoperspektiv. Det enklaste sättet att rengöra grillen på är med en ordentlig grillgallerborste. Skrubba rent grillgallrerna på grillrester och fett så ofta som möjligt, antingen före eller efter du grillar eftersom grillgallrena är det som blir mest smutsigt. Ett annat bra tips är att ta för vana att sätta grillen på hög värme med locket på i ca 5-15 minuter, antingen före eller efter du grillar, då detta dödar mycket bakterier. Det är dock också viktigt att ge grillen en grundlig rengöring ibland. Använd en grillgallerborste för att få bort smuts på grillgaller och kolgaller samt på brännare och flamtämjare om du har en gasolgrill. Något som ofta ansamlar grov och envis smuts är botten på din grill så här kan det vara all idé att köpa till en skrapa. Bluegaz multifunktionella 3-i-1 grillgallerborste inkluderar en skrapa, grillborste och en rengöringssvamp.

3) Grillhandskar
Att bränna fingrarna är aldrig kul så därför bör du investera i ett par riktigt bra och värmeresistenta grillhandskar. Grillvantar finns i flera olika material såsom läder, mocka, silikon och tyg vilka alla har sina egna fördelar så här får man gå efter egen preferens. Något som är värt att tänka på är att välja grillhandskar som inte är för bulkiga utan har bra grepphandtag så att du kan greppa dina grillverktyg utan problem. Samtidigt vill du också se till att välja ett par grillvantar som är tillräckligt isolerade och värmebeständiga för att kunna flytta exempelvis grillkol eller vedspån vid behov.

4) Verktyg för att tända grillen
Den här kan kännas väldigt självklart men utan rätt verktyg för att tända din grill kommer man inte särskilt långt. För dig som använder kolgrill rekommenderar vi att du skippar tändvätskan och använder en skorstenständare. En skorstenständare är ett miljövänligt och smidigt sätt att tända kolgrillen på som ger en snabb och jämn glöd. Ett annat praktiskt alternativ är att använda en eltändare såsom t.ex. en Looftlighter om du har ett eluttag i närheten (alternativt en förlängningssladd). Om du använder gasolgrill behöver du köpa en gasregulator med tillhörande gasslang och slangklämmor. Se Bluegaz gasregulatorset.

5) Grillkol och gasol
Detta tips kan tyckas självklart men givetvis behöver man också bränsle till grillen. Till kolgrillen köper du antingen grillkol eller briketter (eller både och) och till gasolgrillen köper du en gasoltub (vi rekommenderar PC5 eller PC10). Beroende på vilken tändningsmetod du använder för kolgrillen kan du även behöva införskaffa saker som stearinbaserat tändningspapper, tändningskuber, tändgelé, tändklossar eller tidningspapper mm.

6) Grillöverdrag
Om du vill att din grill ska hållas i så bra skick som möjligt bör du se till att täcka den med ett grillöverdrag när du inte använder den, speciellt under hårdare årstider. Ett överdrag skyddar din grill från att bli smutsig och att skadas från väderfaktorer såsom fukt och regn. Om det finns tillgängligt för din grill är det absolut bästa att köpa ett storleksanpassat grillöverdrag. På Bluegaz har vi storleksanpassade grillöverdrag för de flesta av våra grillar.

Prylar | 6 essentiella grilltillbehör du behöver
Örebroguiden

Källa: Bluegaz 

You must be logged in to post a comment Login