50 år som artist – Göran Fristorp firar med det bästa ur sin repertoar

Av den 20 januari, 2020

Tillsammans med saxofonisten Johan Stengård och pianisten Curt-Eric Holmquist gör Göran Fristorp en vårturné för uppmärksamma de 50 år som gått sen han på allvar etablerade sig som musiker och sångare. Han firar med ett program som innehåller allt det bästa – klassiker, visor och evergreens.

Som en särskild bonus medverkar skådespelaren Andreas T Olsson vid ett särskilt tillfälle i Göran Fristorps hemstad Örebro.

1973 fick Göran Fristorp och Claes af Geijerstam stort genomslag med Lars Forsells ikoniska ”Sommaren som aldrig säger nej” i Melodifestivalen – då något helt nytt. Men redan ett par år tidigare hade Göran etablerat sig som begåvad sångare och gitarrist, en position som han nu försvarat i 50 år.

Han har under åren samarbetat med alla stora namn – Putte Wickman, Sven Bertil Taube, Helen Sjöholm, Arne Domnerus – bara för att nämna några. Han har spelat in 26 skivor – både med egna tonsättningar och texter och tolkningar av andra storheter som exempelvis Ferlin, Fröding, Taube och Bellman. Hans senaste platta från 2018 innehåller egna tonsättningar av Johannes Edfelts poesi.

Som en särskild bonus medverkar skådespelaren Andreas T Olsson vid ett särskilt tillfälle i Göran Fristorps hemstad Örebro.

Vårens program kommer innehålla det bästa ur Göran Fristorps mångåriga repertoar. För första gången samarbetar han med Johan Stengård, en av Sveriges främsta saxofonister.

– Jag ser fram emot att jobba med Johan som jag känner starkt brödraskap med – vi är båda instrumentalister och individualister. Curt Eric Holmquist har jag samarbetat med ett antal gånger och vi fungerar utmärkt tillsammans. Vilken trio vi kommer att bli, säger Göran Fristorp.

Också Johan Stengård är förväntansfull:

Göran Fristorp är en viktig sångare och musiker som har lyckats med konststycket att vara aktiv, framgångsrik och ständigt kreativ i så många år – det är inget annat än imponerande, säger han.

Vid ett tillfälle under turnén, på konserthuset i Örebro, medverkar också skådespelaren Andreas T Olsson som Göran Fristorp sommaren 2019 inledde ett lyckligt samarbete med. Andreas T Olsson tillhör Dramatens fasta ensemble, är flerfaldigt prisad bland annat för succémonologen Sufflören och huvudrollen i Glada änkan på Operan.

Turnén inleds i på Jönköpings teater 25 februari för att efter ett par stopp komma till Örebro Konserthus Söndag 22 Mars 2020!

» Mer information här «

Musik | 50 år som artist – Göran Fristorp firar med det bästa ur sin repertoar
Örebroguiden

Källa Örebro Konserthus

You must be logged in to post a comment Login