50 000 kronor till unika museet i Frövi

Av den 19 juni, 2018

Bergslagens Sparbanks ägare Sparbanksstiftelsen Bergslagen delar ut 50 000 kronor till Frövifors pappersbruksmuseum, för att de ska kunna förbättra sina lokaler.

– Papper är ett mångsidigt material som kan vara starkt och leva länge, säger Mikael Tiderman, museichef. Men för att inte skadas måste det vistas i rätt av miljö. Luftfuktigheten får inte vara för hög och det får inte vara för mycket ljus.

Pengarna från Sparbanksstiftelsen går i en första etapp till att bygga nya montrar som skyddar utställningsföremålen och till att mörklägga en utställninghall där en del arkiverade dokument och föremål ska visas för allmänheten i sommar, tillsammans med papperskonst och en utställning om bokbinderi. Museets arkiv rymmer föremål från så långt tillbaka som 1600-talet.

Nya armaturer med LED-ljus kommer också att köpas in. LED är det mest skonsamma ljuset för utställningsobjekten.

– Vi vill ha hög kvalitet på våra utställningar och fortsätta vara ett attraktivt besöksmål för både lokala och långväga besökare, säger Mikael Tiderman. Pengarna från Sparbanksstiftelsen Bergslagen är en otrolig viktig del i denna strävan. Tusen tack!

Kultur & Musik | Frövi
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login