5 tips på weekendresor med buss i påsk

Av den 10 april, 2019
Berlin är ett populärt resmål med buss i påsk.

Snart är påsken här – ett perfekt tillfälle att resa bort ett par dagar! I år infaller påsken sent, närmare bestämt den 19-22 april. Varför inte passa på att unna dig en skön weekend i vårsolen? Här tipsar vi om 5 härliga bussresor med Ölvemarks Holiday.

Berlin Weekend

Berlin är staden som sjuder av inspiration. Här väntar breda boulevarder och mysiga kvarter. Konst, kultur och shopping i världsklass. För att inte tala om restaurangerna och barerna. Berlin är helt enkelt den perfekta staden för en weekend! 

Följ med din reseledare på en stadsrundtur och lär dig mer om Berlins dramatiska historia. Strosa genom mysiga parker och njut av vårens alla blommor.

Står shopping på programmet erbjuder Berlin ett enormt utbud. Här finns allt från stora, eleganta varuhussåsom det berömda KaDeWe, till små specialbutiker av olika slag. När det börjar bli dags för en paus är det bara att göra som berlinarna själva och slinka in på någon ”Kneipe”, en av de gemytliga ölstugor man hittar i nästan varje kvarter. För kulinariska upplevelser finns restauranger från världens alla väderstreck.


Holland Weekend
Finns det något som ger lika mycket vårkänslor som Hollands färgsprakande tulpanfält? På denna weekendresa står blommorna i fokus när miljontals tulpaner, narcisser och påskliljor blommar på fälten.

Den världsberömda blomsterparken Keukenhof är en självklar höjdpunkt på resan! Här har konstnärliga trädgårdsmästare skapat en fantasifull park som är en av landets största sevärdheter. Den mysiga huvudstaden Amsterdam bjuder in för härliga promenader bland vackert dekorerade hus och kanaler. Kanske lockar shopping i den trendiga och vackra stadsdelen De 9 Straatjes eller varför inte ett besök på något av stadens museer?


Prag Weekend
En weekend i Prag är som balsam för själen. Här finns vackra byggnader och mysiga torg i mängder. Historiska broar och öl som flödar.

Prag är en av Europas vackraste huvudstäder och en underbar blandning av historiskt och nytt. Under den över 650 år gamla Karlsbron slingrar sig floden Moldau och i den vackra stadskärnan finns byggnader från olika tidsepoker – gotik, rokoko, renässans och jugend. Men samtidigt är Prag också en modern storstad med trendiga krogar, spännandebutiker och hett nöjesliv. Här kan du shoppa mycket billigare än hemma eller slinka in på någon av alla gemytliga ölstugor och dricka pilsner i världsklass.


Polska bärnstenskusten Weekend
Längtar du efter en resa med avkoppling, underbar mat och vacker natur? Följ med till den Polska Bärnstenskusten och unna dig en helg på Amber Baltic Hotel precis vid havet.

Njut av en rofylld bussresa och vyerna över den mäktiga Östersjön, silhuetten av den kända piren och ett oförstört skogslandskap. Väl framme på den polska bärnstenskusten tar hotellet i den vackra kurbardorten Miedzyzdroje emot med långa välskötta sandstränder precis på gränsen till nationalparken Wolin. Härliga dagar med mysiga restauranger, vacker natur och tid att koppla av väntar nu.


Celle Weekend
Att resa till Celle är precis som att resa till en sagostad. Den historiska staden välkomnar med underbara korsvirkeshus – fantasifullt och vackert dekorerade som små konstverk. 

Här bor du mitt i hjärtat av staden på vackra hotell Celler Hof – med perfekt läge för att utforska Celles hemligheter. Strosa genom de snirkliga gränderna och slå dig ner med en kopp kaffe, njut och låt den härliga atmosfären föra dig långt tillbaka i tiden. Lyssna på trumpetfanfarerna från Stadtkirches kyrktorn eller varför inte prova ett glas av det lokala ölet? Celles ståtliga renässansslottomgärdas fortfarande av en vallgrav med lummig grönska och är väl värt ett besök. För den som vill krydda resan finns flera härliga utflykter att välja mellan. Extra smakrik är ”Tysk gemyt” under sparrissäsongen med en tur ut på landet där du får lära dig hemligheterna bakom den tyska sparrisen. Därefter väntar en härlig middag där gårdens egna produkter står i centrum; krispig färsk sparris och söta jordgubbar.

Information om resorna finns på olvemarks.se

Resa | 5 tips på weekendresor med buss i påsk
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login