5 storstäder att möta våren i

Av den 11 februari, 2018
Våren i London bjuder på perfekt väder för att promenera runt och upptäcka staden.

Det är ungefär alltid vid den här tiden på året den kommer – den stora längtan efter våren. För ibland kan den svenska vintern nästan kännas outhärdligt lång. Tänk att få känna vårsolens värmande strålar på en uteservering i en myllrande storstad, att strosa längs romantiska boulevarder med blommande körsbärsträd och upptäcka nya spännande kvarter. Här tipsar vi om fem storstäder dit våren kommer lite tidigare.

Längtar du också efter våren? Då är du inte ensam! Bokningarna till vårens storstadsresor har ökat rejält med både buss och flyg hos Scandorama. Att få lämna vintern och tjuvstarta våren är vad många svenskar drömmer om. Sara Eriksson, reseansvarig på Scandorama, har London som sin personliga favorit:

Det är en underbar stad att besöka alla årstider, men ingenting slår London om våren när uteserveringarna fylls av gäster och vårblommorna slår ut i Hyde Park, säger Sara som i april reser till den brittiska huvudstaden för över 50:e gången.

London – en klassisk favorit
Våren i London bjuder på perfekt väder för att promenera runt och upptäcka staden. Se Big Ben, Towern, Tate, Westminster Abbey och Buckingham Palace. Känn pulsen och njut av en pint öl på en uteservering. Ta in kulturen på ett museum, strosa i Hyde Park och shoppa loss. Varför inte njuta av en båttur med klassisk afternoon tea på Themsen?

Amsterdam bjuder på tulpaner och spirande vårkänslor
Amsterdam är en av de mest klassiska och populära vårdestinationerna, vilket inte är så konstigt – våren här är nämligen något alldeles extra. Vindlande kanaler och ståtliga köpmanshus från 1600-talet väntar dig här, liksom mängder av uteserveringar, museer i världsklass och färgsprakande tulpaner. Åk på en kvällstur och njut av goda ostar och vin på en kanalbåt. Ett annat måste är parken Keukenhof med miljoner tulpaner och vårblommor som blommar.

Bland badhus och boulevarder i Budapest
Budapest, eller Donaus drottning som staden också kallas, är en underbar stad att möta våren i. Här blir dagarna ljumma redan i mars och i den romantiska stadskärnan blandas kullersten med ståtliga boulevarder, mysiga caféer och solindränkta uteserveringar. Fresta dina sinnen i Saluhallen, njut av underbara viner och avkopplande termalbad i Centraleuropas Paris.

Prag – en underbar vårstad
Blommande äppelträd, vackra torg, klassiska Karlsbron och den mäktiga Pragborgen. Kanske en kall Pilsner Uruquell på en mysig uteservering? Den gyllene staden Prag har mycket att erbjuda, allt från fascinerande historia till den mysiga atmosfären bland de små kullerstensgränderna och de gemytliga ölstugorna. Prag, som är en liten huvudstad med korta avstånd, lämpar sig utmärkt för promenader – strosa runt och inspireras av stadens alla vackra byggnader som härstammar från olika tidsepoker – gotisk, rokoko, renässans och jugend.

Romantik och körsbärsblommor i Paris
Våren är romantikens högsäsong i Paris – körsbärsträden blommar, vårsolen värmer och hela staden sjuder av pirrande vårkänslor. Köp med dig färska baguetter och kanske en macaron eller två och slå dig ned i en mysig park. Flanera längs Seine och njut av vårsolen, upptäck de mysiga konstnärskvarteren i Montmartre, spana in shoppingutbudet – här finns mängder av varuhus och marknader eller varför inte fylla på det kulturella kapitalet på Louvren, med sina 200 000 konstföremål? I Paris finns något för alla!

 

Våra Scandoramaguider följer med på alla resor – välj mellan buss, flyg eller både och.

You must be logged in to post a comment Login