5 steg till en instagramvänlig sommar

Av den 6 maj, 2019
Hovärkens topp en sommarkväll Foto: Martin Olson

Vi har alla sett dom, de där perfekta semesterbilderna som bombarderar flödet varje sommar. Är det inte bilder på kritvita sandstränder vid medelhavet är det någon vindlande storstad eller asiatisk djungel.

Så hur ska man göra för att slå igenom på sociala medier och komma med något nytt som ingen annan lägger upp?

Att semestra i de svenska fjällen är något som fler och fler upptäcker men som än så länge inte är lika mainstream som resmål söderut. Det ger dig en chans att sticka ut i mängden!

Du behöver heller inte åka långt, i Lofsdalen i södra Härjedalsfjällen finns storslagen natur och adrenalinhöjande aktiviteter, här får du en topp fem lista på de instagramvänligaste ögonblicken du kan uppleva.

 1. Ta storslagna fjällbilder efter kort vandring
  I Lofsdalen finns det 150 km vandringsleder, vilket betyder att det varje dag finns nya stigar att upptäcka! Vandrar du upp genom Passet på södra sidan Lofssjön möts du av en storslagen utsikt långt in i Dalarna som liknar på fjällvärldar långt uppe i norr eller alptoppar i söder. Vill du ha en kortare tur med vacker utsikt rekommenderas en tur upp på Digervålen, endast 5 km tur och retur. 
 2. Bli superman i Lofsdalen Bike Park
  Oavsett om du testat downhillcykling tidigare eller om det är första gången garanteras ett adrenalinpåslag som varar hela veckan och massor av häftiga bilder! Med skyddsutrustningen som medföljer när du hyr cykel ser du ut som superman eller wonderwoman när du kommer svishande nedför backen och du ser lätt ut som ett proffs! Bike Parken erbjuder totalt 8 leder i alla svårighetsgrader så det finns utmaningar såväl för nybörjaren som den erfarne åkaren. 
 3. Björn i solnedgång
  En bild som vi lovar att du kommer vara ensam om att lägga ut är den på en vild björn i sin naturliga miljö. Detta kan du uppleva genom att testa aktiviteten Lofsdalen Bear´s Den. Man körs ut till en hemlig plats utanför byn där det finns en stuga med ett observationsrum. Stugan ligger precis vid en utfodringsplats och förutom brunbjörn kan man se järv, älg och andra vilda djur. Där sitter man sedan under natten och spanar när björnarna kommer för sitt kvällsmål. 
 4. Posa med en 9 kilo tung fjällöring
  Fisket i Lofsdalen är varierat och erbjuder ett stort fiskeområde med tjärnar, fjällsjöar, strömmande vatten och den över 20 km långa Lofssjön. Här fiskar du efter bl.a. Harr, Röding, Lake och Öring. Den största öringen som dragits upp Lofssjön var på 9,75 kg och 90 cm lång. Nästa gång är det kanske din tur och du tar en riktig triumfbild att lägga ut!
 5. Ta en annorlunda strandbild
  Bara för att du är i fjällen betyder det inte att du behöver lämna badkläderna hemma. Mitt i Lofsdalen centrum ligger byns egen playa med fin sandstrand och brygga som är ett populärt tillhåll under varma sommardagar. Där kan du ta den klassiska strandbilden med både berg och strand i samma bild. Bättre kan det inte bli!

Sommarfakta Lofsdalen

Lofsdalen är en fjällby i Härjedalen med vandringsleder, XC-leder, DH-leder, rika fiskevatten och oändliga vyer.

 • Modern 6-stolslift med stabila cykelställ
 • 16 km familjevänliga downhill-leder (liftburen cykling utför)
 • 63 kilometer XC-leder (cykling på stig, väg och grus)
 • 150 kilometer vandringsled
 • Aktivitetshus med bowlinghall och lekland
 • Cykeluthyrning och cykelguider
 • Närliggande fiskrika sjöar, åar och fjällbäckar
 • Björnaktiviteter så som Bear´s Den och viltsafari

Resa | 5 steg till en instagramvänlig sommar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login