5 heta tips inför midsommarsnapsen

Av den 17 juni, 2018

folk o folk har satt ihop de bästa tipsen att tänka på för att skapa den perfekta snapsupplevelsen till midsommarbordet, vad är en myt och hur tänker man egentligen för att matcha snapsen till maten?

1. Ha glasen i frysen, inte snapsen. 
Ett vanligt misstag inför midsommar är att lägga snapsen i frysen. Visst är det gott med en kall, kylande snaps, men kylan dödar både smaken och doften. Ett tips är att lägga in snapsglasen i frysen istället. Snapsen serveras bäst kylskåpskall, det vill säga runt 10 grader.

2. Smaksätt din egna snaps. 
Att smaksätta sin egna snaps behöver bara någon dags förberedelse och är lätt. Ett snabbt och gott tips är att lägga svartvinbärsblad i brännvinet under natten.

3. Kryddig snaps till sillen. 
Till sillen passar akvavit perfekt eftersom det innehåller kummin och/eller dill. Om man gillar att lägga in sin sill själv så är dessutom akvavit ett hett tips i receptet. Originalet från 1891, O.P. Anderson, är den perfekta snapsen till inlagd sill.

4. Matcha maten och snapsen. 
Om lax står på bordet så varför inte matcha det med en snaps kryddad med dill? Även om laxen inte är kryddad med dill så är det väl känt att de två passar ihop, därför kommer också troligen snapsen att passa bra. Hallands fläder och O.P Anderson Klar är perfekta val till laxen.Tänk snapsen som en krydda som går hand i hand med rätten.

5. Ha inte för stora glas. 
2 cl stora snapsglas räcker fint och ett tips är att ha två glas per person för att kunna variera snapsen.

Mat & Dryck | Tips
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login