4 saker du INTE ska göra – om du vill hitta kärleken i sommar

Av den 4 juli, 2019

I Sverige söker mer än varannan svensk (55%) ett seriöst förhållande. Och när solen tittar fram, ja, då blir vi ännu mer sugna på romantik. Sommaren bjuder på fantastiska förutsättningar för att starta ett nytt förhållande – det gäller bara att våga lite, enligt Matchs dejtingexpert Linnea Molander. Nu delar hon med sig av fyra saker du inte ska göra – om du vill hitta kärleken i sommar.

Att vara singel är inte alltid så lätt. Singellivet är fyllt av krav och förväntningar och ofta kanske vi lägger större delen av dessa krav på oss själva. Vi tenderar att vända ut och in på oss själva för att anpassa oss efter våra dejter och bli precis den som dejten tycks vilja ha.

Enligt dejtingexperten Linnea Molander är det precis så vi inte ska göra. Genom att tänka på vad motparten föredrar och önskar skapar du dåliga förutsättningar för ett hållbart och lyckat förhållande, i alla fall för den ena personen – dig själv.

Därför ska du våga vara lite självisk och sätta dig själv i första rummet. ”Hurdå?” frågar vi Linnea.

Jo, genom att inte göra de här fyra sakerna, svarar hon:

Gå på tråkiga dejter
Går du på en massa tråkiga dejter kommer du till slut tycka att dejting i sig är tråkigt. Och till slut kommer du att ge upp. Men lösningen på problemet är enkel – slut gå på tråkiga dejter! Gillar du inte att fika-dejta? Gör inte det! En dejt är inte bunden till ett visst format eller aktivitet. Passa på att upptäcka något nytt och roligt tillsammans!

Övertänka
När du slutat gå på tråkiga dejter händer det plötsligt att du befinner dig på en rolig dejt. Du sms:ar dagen efter, dejten svarar inte och du drar slutsatsen att hen nog inte tyckte om dig. Direkt. Sen visar det sig att dejten visst suttit i ett 8 timmar långt möte med en jobbig kund och tänkte på er roliga dejt för att klara sig igenom dagen. Hoppsan! Du var visst orolig i onödan.

Vara så himla duktig hela tiden
När man dejtar är det lätt att fastna i att bara visa sina mest välpolerade och högpresterande sidor. Man vill verka perfekt för att imponera, för det är så vi lärt oss göra för att bli omtyckta. Men när du dejtar ska du i själva verket göra precis tvärtom. Du måste visa allt det där som du lärt dig att du ska dölja och våga vara mänsklig, personlig och sårbar.

Rädda stämningen
Du har ansvar för att 50% av dejten blir trevlig, inte mer! Kan den andra personen inte fylla sina 50% är det inte din uppgift att hålla samtalet flytande och se till att det inte blir tyst. Låt det bli tyst, avsluta dejten och gå hem istället.

Nöje | 4 saker du INTE ska göra – om du vill hitta kärleken i sommar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login