30 000 personer trampar mot barncancer på lördag

Av den 22 mars, 2017

Den 25 mars är det dags för årets Spin of Hope, Nordens största spinningevent. Under 12 timmar cyklar omkring 30 000 personer på 93 platser över hela landet, för att samla in pengar till stöd för barn som drabbats av cancer och deras familjer.

Spin of Hope, som är Barncancerfondens största event under året, går mot nya rekord. Förra året samlades hela 5 miljoner kronor in och 2 200 lag deltog. I år är intresset ännu större.

Det är fantastiskt att så många engagerar sig i Spin of Hope. Eventet har tiodubblats sett till antal deltagare och insamlade kronor sedan starten 2009. Spin of Hope har etablerat sig som ett event som hela spinning-Sverige samlas kring. Det innebär välbehövliga miljoner till stöd för barn som drabbas av cancer, säger Åsa Blomberg, chef Företagsinsamling på Barncancerfonden.

Kreativiteten är stor bland arrangörerna i årets Spin of Hope. På Götgatsbacken i Stockholm blir det pop up-spinning i en lastbil, på Body Joy på Värmdö spelar ett liveband i spinningsalen och i Lidköping arrangeras ”Lidköping mot Cancer” ett jätteevent med 250 spinningcyklar.

Barncancerfondens insamlade medel går i huvudsak till forskning, men pengarna som samlas in i samband med Spin of Hope går till de sex lokala föreningarna. De stöttar familjer vars barn har drabbats av cancer, genom verksamhet för drabbade familjer, samarbete med vårdpersonal, rekreation för drabbade familjer och mycket mer.

Örebro har samlat in:
Friskis&Svettis Öster – 71 050
Gustavsviks Träningscenter – 10 500

Träning & Hälsa | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login