Konnässörsromen J. Bally Ambre lanseras på Systembolaget

Av den 10 november, 2019

Självklart kan rom reflektera terroir och har du inte funnit någon ännu så är det dags att upptäcka ”Rhum Agricole”. Måndagen den 2:a december lanserar vi J. Bally Ambre i Systembolagets fasta sortiment. Varunr: 479 | pris: 349 kr | 700 ml | alk.halt 45% | distribution: 380 butiker. J. Bally Ambre kommer att finnas på Stockholm Food & Wine den 8:e-10:e november för den som vill prova.

J.Bally Ambre: är en komplex mörk rom lagrad på ekfat. Näsan är härligt intensiv med antydningar till muskot, kanel i bakgrunden, kakao och tobak. Smaken är len med hög viskositet, mogen frukt, russin, tobak, kanel och torkade plommon. Avslutet är torrt och långt med lite rostade fattoner. Njut den rumstempererad som avec eller kanske som en klassisk coctail i form av Mai Tai.

Många anser att ”Rhum Agricole” är det renaste uttrycket för rom. Dessa rom kommer från ön Martinique som ligger i Karibien och som tilldelas den prestigefyllda franska ”appellation d’origine contrôlée”. 

”Rhum Agricole” handlar om fräschhet men samtidigt djup och komplexitet. J.Bally var ett av de första destillerierna på Martinique att producera ”Rhum Agricole” från färsk sockerrörsjuice. Inspirerat av traditionella produktionsmetoder från Cognac hade destilleriets grundare, Jacques Bally, en tanke redan 1917 att lagra sin rom på ekfat. Den långsamma lagringen på ekfat är något som karaktäriserar J.Bally genomgående och ger dem en fin och komplex rom.

La Martiniquaise är ett anrikt spritföretag som grundades 1934 och fortfarande är familjeägt. Med grupperingen La Martiniquaise och Bardinet är de Frankrikes näst största spritföretag efter Pernod Ricard. På den svenska marknaden är de mest kända för varumärkena: Anée Calvados des Capucins Fine, J. Bally – konnässörsrom från Martinique och Glen Moray – Speyside single malt från Skottland.

Dryck | Konnässörsromen J. Bally Ambre lanseras på Systembolaget
Örebroguiden

Källa: Cask Moetue

You must be logged in to post a comment Login