21 sommartips till Åre

Av den 10 mars, 2020
Björnentriangeln, Åre.

Efter succésommaren 2019 med den stora ökningen av gäster på Holiday Club Åre satsar träningshotellet vidare på aktiva dagar för både barn och vuxna. Hotellets gäster kan följa med på kajakpaddling, stand up paddling, familjehike, familjeyoga och mycket annat.

– Vi kallar det för Active Inclusive och vi gör det för att minska det stillasittande som breder ut sig allt mer. Rapporter visar att till exempel barn sitter som mest stilla när de är med sina föräldrar. Det vill vi vara med och ändra på, säger Pernilla Gravenfors, VD Holiday Club Åre.

Active Inclusive är ett aktivitetsschema som finns på tillgängligt hela året och till sommaren planeras för fler än 300 gratis aktivitetstillfällen för hotellets gäster. Från maj till november arrangerar Holiday Club Åre flera träningshelger med fokus på vandring, cykling, yoga, trail running och fjällupplevelser.

– Vi är ett träningshotell med 800 kvm träningsyta, stor yogasal med panoramavy mot fjällen, motionsbassäng, personliga tränare och träningsinstruktörer. Vi har allt under ett och samma tak och med våra medarbetares passion och känsla för rörelseglädje vill vi sprida det vidare – och dessutom visa upp våra bästa ställen här i Åre, förklarar Pernilla Gravenfors.

Till dig som är nyfiken på de svenska fjällen och Åre i sommar vill Holiday Club dela 21 tips:

1. MTB-cyklingen i XC Arena i området Björnen. Här kan alla samlas på samma ställe och ha roligt på cykeln. Dessutom byggs området ut ytterligare till sommaren. Kommer du till Åre med egen cykel finns cykelförvaring, cykeltvätt och mek-utrustning på Holiday Club.

2. Björnentriangeln. 16 km relativt flack vandringsled med storslagna vyer och perfekt för trail running för dig som vill springa långt men skippa extrema höjdmeter.

3. Sommaröppningen av Åre Bike Park och helgen ”Girls Bike Weekend” som sammanfaller under nationaldagshelgen. En riktigt bra cykelhelg med både downhill och mtb!

4. Gör verklighet av den kittlande drömmen och bada i en fjälltjärn. Nulltjärn och Ottsjön har fina sandstränder.

5. Upplev en vacker sommarmorgon eller sommarkväll med 360 graders utsikt. Från hotellet tar du dig upp till och runt Totthummeln (ca 6 km) till fots.

6. Kom med på en riktig boosthelg; Trail & Yoga 11-14 juni ger dig många skratt, fina löprundor och magisk tid på yogamattan.

7. Om du redan varit till Tännforsen och Ristafallet är det dags att upptäcka vattenfallet Brudslöjan, här har du chans att komma riktigt nära!

8. Vandra och yoga med oss! Börja vandringssäsongen redan den 15-17 maj eller kom med på en kort vandringsvecka i augusti när fjället går i vackert roströda toner den 12-16 augusti.

9. Upplev Åre från vattnet. Stand up paddling på Åresjön ger dig helt nya perspektiv. Aktiviteten ingår när du bor på Holiday Club.

10. Ge barnen mer fjälltid. Förra sommaren anordnade vi sommarlovskollot Åre Summer Camp för allra första gången – det blev succé med glada barn och helt fullbokad kollovecka. Sommaren 2020 kan du välja mellan tre datum i juni, juli och augusti och outdoor/äventyr eller dans som inriktning.

11. Fiska! Mikael Julander, Food & Beverage Manager på Holiday Club tipsar om Brattlandsströmmen – och att servera fisken nygrillad på tunnbröd.

12. Gå över en fjällsjö! Mitt på Ottsjön är det inte djupare än att du kan vada över hela sjön med fantastiskt fin sandbotten. Under sensommaren är vattentemperaturen ofta behaglig!

13. Ta tåget till Åre – Holiday Club Åre ligger precis vid tågstationen precis vid strandkanten och vid foten av fjället. Du har allt inom promenadavstånd och när du bokar Vandringspaketet ingår middag och picknicklunch. Enkelt och bekvämt!

14. Det finns flera vackra vandringsleder på Åreskutan och den som går runt Lillskutan bjuder på vildmarkskänsla, porlande bäckar och här kan du hitta en och annan snödriva som ligger kvar sedan vintern.

15. Paddla kajak! Aktiviteten passar för alla simkunniga i familjen över 7 år och ingår för gäster som bor på hotellet. Vi delar med oss av paddlingstips!

16. Outdooraktiviteter har blivit en stor trend och på Salomon Womens’ Outdoor Weekend 17-20 september får leva outdoorlivet på riktigt med fjällhikes, cykling, paddling – och grilla kanelbullar.

17. Njut av utförslöpning. Ta liften upp från Åre och spring Stendalsrundan hela vägen ner till byn igen.

18. Ibland har barnen det som bäst på barnklubb. På Holiday Club Åre finns barnklubben Kids LAB med pyssel, lek och experiment på schemat och dessutom ingår fri entré till den stora badvärlden när du bor på hotellet.

19. Vandra till Byxtjärn med barnen; lagom långt (ca 3 km enkel väg) och med bad- och barkbåtsvänligt stopp längs vägen. Leden börjar vid Fröå Gruva där det finns café med hembakat (och våfflor!).

20. Suljätten i Kall är en annorlunda fjälltopp med fantastisk utsikt över Skäckerfjällen och Kallsjön. Leden är ca 5 km tur och retur.

21. Känn att dagen är lång och ha inte bråttom. Att vara i fjällen på sommaren är fantastiskt. Vyerna är mäktiga och känslan av stillhet är enorm. Ta en stund och landa i det.

Resa | 21 sommartips till Åre
Örebroguiden

Källa Holiday Club

You must be logged in to post a comment Login