2017 års SM-tävlingar i orientering fortsätter med SM i Sprintorientering i Örebro

Av den 26 maj, 2017

Under en intensiv tävlingsperiod från 21 april till 24 september avgörs sju SM-tävlingar i orientering i Örebroregionen. Den 2-4 juni avgörs distans nummer tre och fyra inne i Örebro, SM i sprintorientering individuellt och stafett.

Vid lunchtid fredag 2 juni inleds tävlingshelgen med kval på den individuella distansen och efter några timmars vila finns goda förhoppningar om att det för första gången i SM i sprintorienterings historia blir kvaltävlingar även till stafetten. Med åtta dagar kvar till det ordinarie anmälningsstoppet hittar vi flera av världens bästa orienterare (Tove Alexandersson, Gustav Bergman, Helena Jansson och Jonas Leandersson) i listan över anmälda.

Båda finalerna arrangeras med Örebro slott som fond, lördag 3 juni får vi veta vilka som är Sveriges individuellt snabbaste och mest kvicktänkta juniorer och seniorer. Söndag 4 juni avgörs koras Sveriges bästa klubblag på sprintdistans under stafettfinalen. Banläggare för SM-tävlingarna är Christer Tapper och Martin Regborn. Visa av erfarenhet kring hur landslagslöpare lägger teoretiska banor inom respektive sprinttävlings tävlingsområde är målet att skapa bansträckningar som löparna inte har förväntat sig på förhand. Såväl banor som stadsbild kommer att erbjuda stor variation.

– Vi i arrangörsklubben Almby IK hoppas att såväl boende i Örebro som turister och inbitna orienterare från hela landet vill komma och uppleva sprintorientering när den är som bäst. Kom och heja fram några av världens bästa sprintorienterare, uppmanar Lasse Lundberg, tävlingsledare för SM i sprintorienterare.

Parallellt med SM i sprintorientering 2017 anordnas för fjärde året i rad Örebro City Sprint och Sprintstafett, ett uppskattat arrangemang med WRE-status 2016. 

– För oss innebär förtroendet att arrangera SM i sprintorientering en kvalitetsstämpel som stärker Örebro City Sprints attraktivitet, förklarar Lasse Lundberg, tävlingsledare.

För den som vill orientera själv finns i år tre tävlingar för publiken i direkt anslutning till SM-tävlingarna. Fredag 2 juni och lördag 3 juni anordnas individuella sprinttävlingar. Utöver fullständigt klassutbud finns öppna banor som erbjuder möjlighet att jämföra sig med H/D-21 löparna på SM. Söndag 4 juni avslutas SM-helgen med Örebro City Sprintstafett.

– Orientering är mer än bara en naturupplevelse, att orientera i stadsmiljö kräver fullt fokus och kvicka fötter. Vi hoppas att många tar chansen att besöka orienterings-SM och heja fram elitlöparna. säger Erik Oskarsson, generalsekreterare för SM-tävlingarna i Örebroregionen.

Hålltider:

Fredag 2 juni
12.00- SM-sprint kvaltävling individuellt
16.00- Publiktävling sprint 18.00- SM-sprint kvaltävling stafett kval

Lördag 3 juni
15.00- SM-sprint individuellt final
19.00- Publiktävling sprint

Söndag 4 juni
10.00- Sprint-SM stafett final 12.00- Publiktävling sprintstafett

Nöje | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login