20 yrkesfotografer skapar en historisk fotoutställning

Av den 13 februari, 2017

För första gången har en stor del av yrkeskåren inom fotografi i Örebro samlats för att göra en historisk fotoutställning. 20 stycken heltidsarbetande fotografer från Örebro län ställer ut sina bästa verk. Fotograferna vill visa hur kraftfulla, konstnärliga och effektiva bilder kan bli. Syftet med utställningen är att stärka yrkeskåren och sätta Örebro på kartan.

Bilden är fotograferad av framtidens yrkesfotografer, studenter på Karolinska skolan, Wilma Wågelöf & Amanda Fahlström »»

Lördagen den 4:e mars 2017 klockan 11.00 är det vernissage i Örebro för fotoutställningen ”Fotograferna” i gallerian Krämaren på plan 3 i lokalen bredvid Clas-Olsson butiken. Vernissagen invigs av Örebros landshövding Maria Larsson.

Ska öka medvetenhet om kvalité
Utställningen är ett steg i riktningen att öka medvetenheten hos människor om hur viktigt bilder av mycket hög kvalité är, både för kommersiellt bruk men även för privatpersonen. Den stora tillgången på digitalkameror skapar en “gör-det-själv” mentalitet. Fotograferna vill visa vad professionella bilder kan generera och vilket hantverk som krävs för att göra bilder av bästa klass.

All typ av fotografi är representerad på utställningen
På utställningen kommer det vara fotografer som representerar allt från reklam, porträtt, press, natur, interiör, sport, konst, produkt och matfotografi. Under vernissagen kommer besökarna få chans att träffa många av fotograferna och ställa frågor, Det bjuds på dryck och tilltugg! 

Vernissagen är lördagen den 4:e mars 2017 kl. 11.00-14.00.
Fotoutställningen pågår från 4:e – 30:e mars, öppettiderna är vardagar klockan 10:00 – 18:00.
Lördagar klockan 10:00 – 16:00
Söndagar klockan 12:00-16:00. 

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login