2 Blyga Läppar till Villa Strömpis

Av den 22 augusti, 2018

2 Blyga Läppar skapades någon gång under perioden 2006-2007 i en liten lägenhet i Kalmar, repertoaren bestod av en låt ”Jag & Krister” och under flera års tid var den ett givet inslag på festerna för att skapa en skön partystämning.

När låten väl hade cementerats och blivit ett bejublat allsångsnummer så packade jag ner gitarren för att åka på Sweden rock festival 2009 och festa lite i goda vänners lag. Efter avslutad festival så åkte det upp några klipp på nätet (som hamnade i miljonbudgetvideon till ”Precis som jag vill”) där jag spelade ”Jag & Krister” inför glada åskådare. Videon skulle senare nå min gamla barndomsvän Linus Sundvall, ägare och producent på Soundwall Productions, som föreslog att jag skulle komma upp till hans studio och spela in låten, vilket gjordes under sensommaren 2009.

Genomsvaret var enormt och flera gamla idéer dammades av och skrevs till färdiga låtar som spelades in under hösten 2009 – våren 2010. 10 juni 2010 släpptes officiellt skivan ”Urladdad Utblottad Ursäktad”.

2010 var även året då 2 Blyga Läppar gjorde karriärens första gig som blev mycket uppskattade.

Efterfrågan på ”Urladdad Utblottad Ursäktad” var stor och flera nya låtar spelades in b.la Jag vill ha dig, baby (utan kläder) som kom att bli en dunderhit med flera miljoner spelningar på Spotify och som hamnade på skivan ”Såhär vi jobbar” släppt 2013.

2014 fick 2 Blyga Läppar sitt definitiva genombrott med singeln ”Världens Bästa Tjej”. Efterföljande sommarturné blev en braksuccé som sågs av tiotusentals människor.

2015 släpps det tredje albumet.

Med över 60 miljoner streams och utsålda spelningar över hela Sverige kan man inte kalla Ölandsfostrade 2 Blyga Läppar annat än en makalös succé.Från ett vardagsrum 2009 till landets populäraste klubbar, folkparker och festivaler är en osannolik resa bandet själva inte trodde var möjlig från början.

2 Blyga Läppar anordnade en egen kryssning med Silja Galaxy som sålde ut 2200 biljetter på 3 dagar 6 månader före avgång.
Enda bandet utöver Sabaton som sålt ut en egen kryssning så snabbt.

2 Blyga Läppar släpper ständigt nya hitsinglar och håller sig aktuella året runt, då bandet drar den mest köpstarka och partysugna målgrupp är flertalet barförsäljningsrekord ett faktum.

Det låter kanske för bra för att vara sant? Det är sant!

Lördag 25 augusti är det dags för 2 Blyga Läppar att ställa till med ett röj utan dess like på Villa Strömpis!

» Mer info här «

Kultur & Musik | Villa Strömpis
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login