Judith Owen kommer till Kulturhuset

Av den 30 september, 2018

Född i London och numera bosatt i New Orleans, har sångerskan och pianisten Judith Owen sedan 1996 slagit musikvärlden med häpnad. Skiva efter skiva har getts ut och fått beröm från tidningar såsom The Independant i England, The Wall Street Journal i USA och Rolling Stone i Tyskland.

Hon har även hörts i BBC 2 Network och radio stationer världen om, samt turnerat med framgångsrika musiker såsom Bryan Ferry och Richard Thompson.

Hennes nya album Rediscovered släpptes hos Do Music Records 14 september 2018 och kommer därefter att följas av en turné genom Sverige i oktober.

Internationellt hyllade Judith Owen har under åren etablerat sig själv som en av våra mest spännande artister, med en jazzig, soulig röst som presenteras på ett utsökt och intensivt sätt i fyndiga arrangemang. På hennes tolvte album Rediscovered återupplivar hon andra artisters material, gammalt som nytt och från genrer som är långt ifrån hennes egna, men hon lyckas ändå göra det till sitt eget med hennes fantasifulla och påhittiga musikaliska uttryck.

Judith omger sig alltid med de bästa musikerna inom branschen, såsom Leland Sklar, Paul Beard, George Shelby och Michael ”Maz” Maher, och lyckas alltid med att skapa en unik upplevelse av sitt artisteri. Rediscovered utforskar på nytt ett vitt omfång låtar såsom t ex Drake’s, Hotline Bling, Deep Purple’s Smoke On The Water och Ed Sheeran’s Shape Of You, i en helt ny inramning av Judith Owen’s imponerande stämma.

Medverkande på turnén är:

  • Judith Owen – sång, piano
  • Pedro Sigundo – slagverk
  • Gabriella Swallow – violoncello

Judith Owen spelar på Kulturhuset i Örebro onsdag 3 oktober.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Kulturhuset
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login