100 miljoner streams senare och Albin Johnsén släpper EP’n ”För Aldrig”

Av den 2 februari, 2018

Exakt för ett år sedan fredag 26 januari släppte Albin Johnsén sin singel ”Tack för idag”. Han knyter nu ihop sitt musikår 2017 med att nu släppa EP’n ”För Aldrig”. Det här är en samling av hans tidigare släppta singlar tillsammans med den nya låten ”Nordstjärnan”. Ep’n blir sammantaget till en berättelse om Albins Johnséns liv där han sjunger om att ”gå vilse för att hitta nya vägar”. För honom handlar det om en viktig och lång utmanande resa både som artist men också som person. Att skapa nya vägar för sig själv kan leda till känslan av ett avslut på en period som varit jobbig i livet och att tillslut hitta hem.

EP’n ”För Aldrig” är en försmak av ett helt nytt album som Albin kommer att släppa under våren. Det blir ett avslut på en era lika mycket som det blir en början på något nytt.

Artisten och textförfattaren Albin Johnsén har en unik förmåga att träffa den svenska folksjälen med sitt beskrivande och berörande textförfattande. I hans tidigare singlar ”Flyg”, ”Tack För Idag”, ”Para:diset” och ”Om Du Bara Visste” har han lyckats sätta ord på sådant som många unga idag upplever i livet. Utifrån egna erfarenheter av bland annat psykisk ohälsa, jakten på självkänsla och obesvarad kärlek berör och engagerar han en stor publik. Under 2017 har Albin Johnsén även delat med sig av sina innersta tankar som så väl krönikör som föreläsare för ungdomar.

I sina tidigare singlar har han samarbetat med några av Sveriges idag mest spännande nya artister och textförfattare – Maxida Märek och Julia Adams. Albin Johnsén och Maxida Märek gjorde tillsammans ”Para:diset” där de möttes i tankar om ångest och sättet att hantera den. ”Om Du Bara Visste”, som Albin skrev med Julia Adams handlar om deras erfarenheterer av när kärlek till en vän uppstår och hur det känns att inte våga bekänna den.

Albin Johnsén har idag nått över 100 miljoner streams på Spotify och tillhör därför en unik skara av väldig få och lätträknade svenska artister som passerat det magiska strecket.

Här kan man lyssna på ”För aldrig” – https://open.spotify.com/album/3UIAszupd0PZFA6ENFC0ef?si=pEFxS4-ITnu01OwiVVKrLQ

EP – ”För Aldrig” tracklist
1) Nordstjärnan 
2) Tack För Idag
3) Om Du Bara Visste
4) Flyg
5) Para:diset

Kultur & Musik
Örebroguiden

”För Aldrig” ges ut av Universal Music och Loveworks Music

You must be logged in to post a comment Login