10 bästa städerna för att hitta den rätte 2017

Av den 18 februari, 2017

Firandet av Alla hjärtans dag är över, men för många fortsätter jakten på den rätta. För singelresenärer finns det såklart många härliga städer att besöka, och varför inte kombinera semester och sökandet efter kärleken? Nu har resesöksajten momondo.se tagit fram en lista på några av världens mest spännande singel-täta destinationer för de som vill finna kärleken på resan.

Momondos reseundersökning visar att 28 % av svenskarna uppger att de någon gång har upplevt romantik med en främling på resan. Är du en av dem som vill söka kärleken utomlands, tipsar nu momondo om städer där singelhushållen är många, där det dessutom finns massa spännande saker att göra – på egen hand, eller på en dejt.

München – Tyskland
Även Tyskland tillhör världens mest singel-täta länder. Denna gång rekommenderar vi en resa till landets södra metropol: München. Staden är annars mest känd för sin Oktoberfest som lockar miljontals turister från världen över. Men München har mycket att erbjuda även på vårkanten. München är känd för sin ölkultur och ett besök på det framstående Hofbräuhaus am Platzl är en bra plats att träffa nya människor. För den kulturellt intresserade finns det gott om museum i staden, och en bit utanför kan du besöka sagoslottet Neuschwanstein.

London – Storbritannien
Ett klassiskt resmål på vårkanten som alltid levererar. London har allt du kan önska av en singelweekend. Utelivet är bland de bättre, med en stor variation av pubar och nattklubbar. Tech-täta stadsdelen Shoreditch bjuder på bra uteliv med många kvällsöppna barer, caféer och konstgallerier passar för en date. Staden har gott om kulturella upplevelser, där klassiker som Big Ben och Buckingham Palace får slåss med kulturella fenomen som Portobello Roads berömda loppmarknad. London har något att erbjuda varje budget, med ett brett utbud av både lyxiga hotell som enkla hostels.

Paris – Frankrike
Vad kan vara bättre än att söka kärleken i romantikens egen huvudstad Paris. Ett av världens mest populära resmål som är starkt kopplat till romantik och kärlek. Men Paris är också en bra singelstad där människor från hela världen samlas och upplever den fantastiska kulturen som visas upp i såväl mat som konst och arkitektur. Konstnärskvarteret Montmartre är perfekt för den ensamme resenären, då det erbjuder både trendiga barer och restauranger som en avslappnad atmosfär. De klassiska sevärdheterna såsom Eiffeltornet, Champs-Élysées, Louvren och Versailles passar även för en date för två.

Milano – Italien
Inled vårsäsongen med en resa till modestaden Milano. Staden är känd som ett internationellt modecentrum och är hem för alla de stora italienska lyxmärkena. Den årliga modeveckan drar kändisar och designers från alla världens hörn. Milano har en mer ungdomlig atmosfär än de andra Italienska favoritresmålen, vilket gör det till en perfekt singelstad. Du kan uppleva klassiska sevärdheter som det världsberömda operahuset Teatro alla Scala eller gallerian Vittorio Emanuele II där några av världens lyxigaste klädesmärken har butiker. Staden är också känd för att ha Italiens bästa nattliv, så för den partysugne är denna stad ett måste. Vill man hellre uppleva naturen kan man istället ta med sig sin date till den vackra Como-sjön som ligger en timmes bilfärd utanför staden.

Kapstaden – Sydafrika
För den som är sugen på sol och bad kan Sydafrikanska huvudstaden Kapstaden vara ett alternativ. Staden erbjuder en rik variation på aktiviteter och landet har under februari högsommar och bjuder på runt 26 grader på dagarna. För den som är sugen på en utmaning finns det gott om bra surfingställen bara ett stenkast utanför staden. Om du vill ha en upplevelserik date är staden är också känd för att locka till sig många hikers- alltså vandrare- då det finns många berg i omgivningen som bjuder på en magisk naturupplevelse.

Stockholm – Sverige
Ja, det är sant! Stockholm är faktiskt världens mest singel-täta stad. Hela 40 % av alla Stockholmsbor lever själva, så om det är någonstans chansen är maximal så är det här. Varför inte unna dig en lyxig staycation i Sveriges huvudstad. Stockholm har gott om trevliga restauranger, där framförallt Södermalm utmärker sig för sina mysiga gångstråk med många barer och hak. Många av stadens museum har även fri entré, vilket gör att du kan uppleva mycket även på en liten budget. För den natursugne är Stockholms skärgård vacker även på vintern.

Oslo – Norge
Vill du fortfarande lämna landets gränser, men inte bege dig för långt bort i jakten på kärlek? Här kan du njuta av ett skönt och avslappnat uteliv med många bra barer, såväl som kulturella aktiviteter. Oslo är känt för sina sjöfartsmuseér där du kan uppleva allt från ett äkta vikingaskepp till kontiki-flotten. Du kan även ta dig en bit utanför staden för att uppleva de vackra fjordarna. Naturen upplevs bäst på ett par skidor, där du även kan passa på att besöka Holmenkollen, Norges eget skidmuseum.

Quebec – Kanada
Varför inte prova på ett av vårens trendigaste resmål: Kanada! Franskspråkiga staden Quebec är singeltätt och bjuder dessutom på många sevärdheter. Exempelvis är den gamla stadsdelen Old Quebec hem till världens mest fotograferade hotell; Château Frontenac. Eller varför inte ta sig utanför staden för lite friluftsliv? Det finns flera bra skidorter en bit utanför Quebec, där du kan prova på allt från snowboardåkning till hundspann.

Madrid – Spanien
Svenskarnas favoritresmål Spanien är faktiskt ett av världens mest singeltäta länder. Denna gång lämnar vi dock kustorterna därhän för att fokusera på landets huvudstad Madrid. Ett utmärkt resmål för singlar som bjuder på både ett rikt nattliv som en välkomnande atmosfär. Känt för sitt rika uteliv kan Madrid erbjuda något för alla; allt från barer till några av Europas trendigaste klubbar finns här för den som vill stanna ute hela natten. För återhämtning dagen efter rekommenderas en promenad i den populära Retiroparken, eller ett besök på något av stadens många konstmuseer. Madrid är även hem för ett av världens främsta fotbollslag; Real Madrid och fotbollsfanet kan passa på att besöka hemmaarenan Santiago Bernabéu.

Tokyo – Japan
Momondo har förutspått att Japan kommer bli en av de mest trendiga destinationerna år 2017. Så vad har Tokyo att erbjuda singelresenären? Känt för sin rika historia så har Japan något att erbjuda alla intressen. För den historiskt intresserade rekommenderas ett besök på något av stadens många museer, där kultur och arkitektur från de senaste årtusendena samlats. Men staden är också känd som ett mecka för populärkulturen. Rusningsplatsen Shibuya Crossing är en känd uppvisningsplats för Street Fashion och gatorna runt om är fyllda av modebutiker och caféer att träffas på. Shoppingen erbjuder allt från den senaste tekniken, kläder, anime- och mangamerchandise till traditionellt japanskt hantverk.

Resa
Örebroguiden

Om undersökningen:
Undersökningen är utförd av Cint på uppdrag av momondo, under perioden 2-12 januari 2017, bland 1029 svenskar i åldrarna 18-65 år. Totalt har undersökningen genomförts bland 24.700 deltagare i 23 länder.
Källor om singel-täta länder hämtade från Forskning & Framsteg

You must be logged in to post a comment Login