​Vinterspår: Jansson sjunger sånger ingen mänska har hört

Av den 20 januari, 2020
Under Vinterspår bjuder Stefan Jansson och Ola Jansson på en föreställning i Stefans vardagsrum.

”Jansson sjunger sånger ingen mänska har hört” är en föreställning hemma i vardagsrummet med Stefan Jansson och Ola Jansson. Föreställningen spelas BÅDE lördag och söndag (1-2 februari) kl 14.00, 14.45 och 15.30. Antalet platser är oerhört begränsat. Biljetter 120 kr kan beställas fr.o.m 20 januari på Stefans mobilsvar 0705806367.

Mellan åren 2010-2012 genomförde estradören Stefan Jansson och pianisten Ola Jansson vardagsrumsföreställningar under Vinterspår med namnen ”Jansson tete-a-tete, Jansson tete-a-tete 2.0 samt Jansson tete-a-tete Deluxe”. Då fick publiken välja av en meny som sedan spelades upp unikt för varje publiksammansättning. Sedan väntade kaffe.

Under Vinterspår 2020 är programmet i förväg spikat och består främst av eget material som inte hörts på länge. Ofta handlar det om sånger som Stefan skrivit för andra att framföra men som han nu väljer att framföra själv. Dessutom kan publiken förvänta sig nedslag i svensk underhållningshistoria, ett knippe äldre underhållningsvisor från anno dazumal. Efter programmet bjuds på lättare fika i köket.

Ola Jansson jobbar som pianopedagog på Rytmus i Göteborg men är även en flitigt anlitad ackompanjatör och arrangör. Han jobbar med flera körer – exempelvis Solid Gospel och Java Gospel – och har turnerat i USA. Ola kommer från Fellingsbro och i över tjugo år har Stefan och Ola gjort föreställningar ihop. Allt började med kabarén ”Det sjunde gomseglet” 1998.

Stefan Jansson arbetar som teaterlärare och regissör men även som amatörteaterkonsulent i Örebro län. Han har även gjort många egna föreställningar, egen musik och samlat egna texter i två böcker: ”Tyst och inbunden”och ”Född fåntratt”. Stefan bloggade för NA.se mellan 2013-2019 och medverkar under januari 2020 för tredje gången i Sveriges radio-podden ”Snedtänkt” med Kalle Lind. Denna gång var ämnet ”Filmens grovarbetare” och handlar om de många skådespelare som medverkat i obegripligt antal svenska filmer men aldrig föräras nån biografi eller dokumentär.

Musik | ​Vinterspår: Jansson sjunger sånger ingen mänska har hört
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login