​Vinterspår: House Concert med Kapell Malén på Willboda

Av den 7 januari, 2020
Kapell Malén.

Lördagen 1 februari deltar Willboda gård i Spannarboda med två arrangemang under Vinterspår 2020. Kl 10:00-15:00 ställer konstnären William Rozenek ut sina tuschteckningar för första gången. Kl 15:00-16:00 spelar Kapell Malén i biblioteket.

Willboda gårds övervåning är påbyggd på 1800-talet med gamla trägolv, högt till tak och stora, luftiga rum. Biblioteket är till vardags vardagsrum men får under lördagen tjäna som konsertlokal. Akustiken i det gamla trärummet är mycket speciell.

Då det bara går in 40 gäster krävs det förköp på 200 kronor som betalas via Swish på 0725854806. Inträdet går oavkortat till musikerna, meddelar Kapell Malén.

”När jag pluggade i Belgien för en massa år sedan var det vanligt med House Concerts – jag deltog både som publik och som musiker vid flera tillfällen. Ofta mycket trevliga tillställningar i en ofta annorlunda miljö jämfört med mer offentliga konsertlokaler. Nu ska det bli fantastiskt kul att spela en sådan House Concert på Willboda”, skriver Klas Friman.

Kapell Malén består av Camilla Malén Friman (cello), Anna Johansson (fiol) och Klas Friman (akustisk gitarr). De kommer att ta publiken på en spännande och personlig resa genom deras musikaliska universum. Musiken är nyskriven folkmusik med influenser från alla världens hörn, kryddad med spännande taktarter, rytmer och melodier. Musiken är i gränslandet mellan folkmusik, världsmusik och konstmusik. Som musiker är de samspelta och lyhörda och visar med intensiv scennärvaro den kärlek de har till sin musik och sina respektive instrument.

Musik | ​Vinterspår: House Concert med Kapell Malén på Willboda
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login