​Vill du gifta dig med mig i en igloo

Av den 1 januari, 2020
Pite Havsbad och Iglootel bjuder in till en unik möjlighet. Bild: Iglootel/Flycar

Har ni några planer på alla hjärtans dag? Den 14e februari 2020 bjuder Pite Havsbad och Iglootel in till en unik möjlighet med drop in-bröllop. I ett fruset mästerverk får nu alla kärlekspar möjlighet att gifta sig. Vem vill inte kunna säga att man gift sig i en igloo?

Iglootel är ett samarbete med tyska Fly Car, och är Pite Havsbads storsatsning denna vinter. Hotellet kommer finnas på Pite Havsbads strand – en jättelik lyxbyggnad helt byggd av snö och is. Innanför de snöiga väggarna ryms bland annat tio övernattningsigloos och en Ice Bar. Hotellet förväntas öppna 20e januari, och tyska gäster har redan börjat boka upp sig för en vistelse fylld av snö och upplevelser.

– Vi hoppas så klart att nationella gäster också kommer hinna boka upp sig för den här otroliga upplevelsen, men trycket internationellt har varit stort och vi har redan bokat upp en stor del av datumen. Det här är en del av Pite Havsbads storsatsning i att bli en året runt-verksamhet och vi slår på stort direkt, berättar Kristofer Lundström VD Pite Havsbad.

Själva bröllopet kommer hållas i en av våra större igloos. Bröllopet är kostnadsfritt, och vi ordnar med vigselförrättare och präst och dekorationer. Ni behöver ha med er varandra, hindersprövningen, eventuella ringar och när den stora frågan väl kommer – svara: JA! Efter vigseln bestämmer ni själv vad ni vill göra. Vi erbjuder ett boendepaket dagen till ära, med bland annat trerättersmiddag.

– Det här är en unik möjlighet. Vi lovar att det kommer vara krispigt och elegant, men vi kommer värmas av all kärlek som fyller igloon den dagen, säger Kristofer Lundström.

Det här behöver ni förbereda innan bröllopet:

Från skatteverket:

Innan ni kan gifta er i Sverige måste ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Ansöker gör ni genom att fylla i en blankett som ni skickar in till Skatteverket. Det är viktigt att ni lämnar in er ansökan i god tid före vigseln.

När hindersprövningen är klar får ni dels ett intyg om hindersprövning, dels ett vigselintyg från Skatteverket. Intygen skickas hem till er och gäller i fyra månader. Efter vigseln fyller vigselförrättaren i intygen och skickar dem till Skatteverket.

För mer information besök Skatteverkets hemsida på: skatteverket.se/privat/folkbokforing/aktenskapochpartnerskap/forevigselnhindersprovning

OBS: Om ni väljer att ha en kyrklig vigsel (att vigas av en präst) behöver ni utöver ovanstående även ha med en vigselblankett från er hemförsamling.

Nöje & Resa | ​Vill du gifta dig med mig i en igloo
Örebroguiden

Källa Pite Havsbad Group

You must be logged in to post a comment Login