​Vesuvio i topp bland örebroarna inför årets mest intensiva pizzadag

Av den 28 december, 2019

En beställning i sekunden. Så ofta appas pizza hem hos foodora under nyårsdagen. 2019 års favoritpizza bland örebroarna var Vesuvio. Det visar nysläppt statistik från matleveranstjänsten.

Ingen nyårsdag utan nyårsdagspizzan, en tradition snart lika vanlig som skinkan på julbordet eller champagnen på nyårsafton. Svenskarnas mest populära pizza 2019 var Vesuvio, baserat på årets samtliga beställningar hos foodora (tidigare Onlinepizza) – landets största förmedlare av pizzor.

– Onlinepizza har under flera år gått ut offentligt med årets mest populära pizzasorter i samband med nyårsdagen, något vi nu gör under tjänsten foodora*. Nyårsdagen fortsätter trots allt vara årets galnaste pizzadag, där vi ser mer än en fördubbling av beställningar i vårt system i jämförelse med en vanlig söndag. Högst tryck ser vi mellan 13.00 och 19.00, säger Mika Messa, marknadschef på Delivery Hero.

Örebropizzeria ökar personalstyrkan med 30 procentFör Dlovan Husen Mahmood på Pizzeria Light i Örebro är nyårsdagen minst sagt svettig, och restaurangen behöver ta in extrapersonal för att klara av det intensiva beställningstrycket.

– Vi brukar ha dubbelt så högt tryck under nyårsdagen i jämförelse med andra dagar. Därför har vi åtta utkörningsbilar redo och tar in extrapersonal, så vi blir tolv istället för åtta, säger Dlovan Husen Mahmood på Pizzeria Light.

Pizzafavoriter i Örebro 2019
Några pizzasorter har varit särskilt omtyckta bland örebroarna under det gångna året. Av originalversionerna var Vesuvio favoriten, följt av Kebabpizza på en andraplats och Margherita på en tredjeplats.

Topp 5 pizzasorter i Örebro
1. Vesuvio
2. Kebabpizza
3. Margherita
4. Hawaii
5. CapricciosaVesuvio favorit i landet
Baserat på foodoras samtliga beställningar under året, från tusentals anslutna restauranger, hamnar Vesuvio i topp. 2018 års vinnare Kebabpizza landade under 2019 på en hedervärd andraplats, följt av Margherita på en tredjeplats.

Topp 10 pizzasorter i landet 2019
1. Vesuvio
2. Kebabpizza
3. Margherita
4. Hawaii
5. Capricciosa
6. Calzone
7. Funghi
8. Kycklingpizza
9. Bussola
10. Mexicana

Några pizzatrender under 2019:

  • Efter nyårsdagen är annandag jul, midsommardagen och första maj de största pizzadagarna.
  • Söndagar är den absolut största pizzadagen.
    Enligt en undersökning, utförd bland foodoras användare, hävdar en av två att de helst klär sig i mjukisbyxor när det vankas pizza.
  • Trenden med veganska pizzor fortsätter hålla i sig, där sju av tio ställer sig positiva till pizzor helt gjorda på ingredienser från växtriket.
  • Klassikern Coca-Cola var under året den mest populära drycken, där Coca-Cola Zero kniper en silverplacering och Fanta en bronsplacering. En bubblare är Trocadero, som under 2019 lyckats ta sig in på topp-tio-listan bland de mest populära dryckerna.
  • Den person som beställde flest pizzor under året appade hem hela 231 stycken.
  • Pommes frites på pizzan var en vattendelare även under 2019, där 49 procent var och 51 procent emot.
  • Den mest populära såsen under 2019 var Bearnaisesås, följt av vitlökssås och kebabsås.
  • De minst omtyckta pizzaingredienserna 2019 var banan, musslor och sardeller.

Mat | ​Vesuvio i topp bland örebroarna inför årets mest intensiva pizzadag
Örebroguiden

Källa Delivery Hero

You must be logged in to post a comment Login