​Vårens teaterföreställningar i Lindesberg

Av den 17 december, 2019
För första gången bjuder Riksteatern in till en GPS-programmerad ljudpromenad i landsomfattande format i ”Kartan över oss” - en gränsöverskridande och existentiell hörlursvandring genom ditt inre landskap med premiär på alla orter samtidigt.

Lindesbergs Riksteaterförening presenterar under vårterminen 2020 tre teaterföreställningar: Torsdag 27 februari: ”Den inbillade sjuke” i Lindesberg; Söndag 22 mars: ”Vad vi ljuger om när vi ljuger om Italien” i Vasselhyttans bygdegård; Lördag 25 april: ”Kartan över oss” i Lindesberg.

Lindesbergs Riksteaterförening är en del av Riksteatern. Som medlem får du uppleva scenkonst över hela Sverige till rabatterade priser.

Samtidigt bidrar du till ett rikare kulturutbud där du bor.

Som medlem i en riksteaterförening får du:
Billigare biljetter till dans- och teaterföreställningar över hela Sverige; Medlemstidningen Scenen två gånger om året; Förmånen av att vara en del av en kulturrörelse med mängder av möjligheter att engagera sig.Torsdag 27 februari kl 13:00 (sportlovsvecka) i Folkets Hus, Lindesberg: Den inbillade sjuke

En klassisk Molièreföreställning som med skrattets hjälp vill förändra människan. MolièreEnsemblen tar i uppsättningen av Den inbillade sjuke fasta på influenserna från Commedia dell’Arte och spelar lekfullt med mycket fysisk komik och direkt kontakt med publiken.

I Den inbillade sjuke driver Molière skoningslöst med sin egen hypokondri. Han sätter även ljuset både på dagens och på sin samtids kvacksalvare som till dyra kostnader erbjuder verkningslösa kurer och tosserier. Men som i alla Molière komedier så segrar förnuftet och kärleken tillslut, de dåraktiga förlöjligas och de goda belönas.

Söndag 22 mars kl 16:00 i Vasselhyttans bygdegård: ”Vad vi ljuger om när vi ljuger om Italien”

”Vissa familjer är mer Italien än andra. Det är bara det jag menar. Och det är inget konstigt med det, vissa är Italien och vissa är… något annat land, någon annan plats. Ni är mer en tältfamilj, är det inte så?” Masthuggsteatern presenterar en snabbkäftad komedi om lögner, bluffar och önskan att verka lite mer Italien.

Har du överdrivit lite någon gång? Kanske brett på lite extra? Kanske suttit på kafferasten och skrutit om den roliga festen du var på fastän du egentligen vantrivdes? Eller photoshopat semesterbilderna lite? Bara fixat den blå färgen på himlen alltså. Tagit bort den där finnen du hade. Bara bättrat på lite, för vardagen är ju så vardaglig liksom. Mer tältsemester än Italien. Och vem vill vara det när alla andra är så perfekta?

Med Vad vi ljuger om när vi ljuger om Italien utforskar Masthuggsteatern och dramatikern Kristian Hallberg lögnen i alla dess former. Från den oskyldiga överdriften till den stora livslögnen. Vad vi ljuger om när vi ljuger om Italien är en intim och lekfull föreställning med nyskriven musik av Harriet Ohlsson (Oh Harry).

Lördag 25 april kl 15:00 i Folkets Hus, Lindesberg: ”Kartan över oss”: En gränsöverskridande och existentiell hörlursvandring genom ditt inre landskap (premiär på alla orter samtidigt).

Tiden är inne, platsen är här. Stormarna rider oss och den inre kompassnålen snurrar. Har vi gått vilse eller är på väg att hitta rätt? En konstant av röster kivas om vi närmar oss Jordens kant eller redan trillat över den. En kamp om redan existerande kartor. Kanske behöver vi en ny?

För första gången bjuder Riksteatern in till en GPS-programmerad ljudpromenad i landsomfattande format. Kartan över oss är en existentiell hörlursvandring genom det inre landskap som uppstår när vi försöker tänka på framtiden. Genom att gå till olika offentliga platser på den egna orten växer kartan och berättelsen. Du väljer själv väg. Spelplatsen är din hemort, där vi tillsammans ritar kartan över oss.

Det konstnärliga teamets medlemmar Lisa Färnström, Joakim Rindå och Hampus Norén känns igen från tidigare produktioner som Nationalparken, Run for your life, När vi träffade varann, Landet Inuti, Den svenska demokratins historia, Sång till välfärden, Några av oss, Fäboland, Vi som bor här och Domedagen™ – en trallvänlig talkshow. Kartan över oss blir första gången de arbetar i denna konstellation.

För att uppleva verket använder du din egen mobil och egna lurar. Mobilen behöver ha tillgång till internet och GPS.

Kartan över oss är jubileumsföreställningen som avslutar Riksteaterns två tematiska spår Demokratins gränser och Människa och natur.

Kultur | ​Vårens teaterföreställningar i Lindesberg
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login