​Tyskland ett av världens 5 bästa länder

Av den 12 juli, 2017
Tysklands näst största stad, Hamburg, med världsarvet Speicherstadt och operahuset Elbphilharmonie, som invigdes den 11 januari 2017.
FOTO: Hamburg Tourismus GmbH/J.Modrow

Tyskland är ett av de ”10 Best Countries to Live in” enligt livsstilsmagasinet Condé Nast Travellers aktuella internationella utgåva. I sin bedömning har förlaget tagit hänsyn till flera olika faktorer som bland annat sjukvård, hållbarhet, utbildning, jämlikhet och befolkningens genomsnittsinkomst.

Petra Hedorfer, styrelseordförande i Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT), förklarar:
– Tysklands livskvalitet har högt anseende internationellt sett. Den präglar Tysklands positiva image och bidrar även till efterfrågan på resor hit.

Norge toppar rankingen för 2017, följt av Australien och Schweiz. Därefter kommer Tyskland på fjärde plats följt av Danmark, Singapore, Nederländerna, Irland, Island, Kanada och USA.

Motiveringen till valet lyder bland annat: ”Topp 5-placeringen beror till hög grad på att Tyskland är ledande i frågor rörande energieffektivitet, teknologisk utveckling och högre utbildning. Tyskland är inte bara en av världens starkaste nationalekonomier utan dessutom EU:s folktätaste land och en fast storhet på världsscenen.”

Läs mer om reselandet Tyskland »

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login