​The Magnettes till Boulebar i Örebro

Av den 14 augusti, 2017

Pajala pop gruppen The Magnettes kommer till Boulebar i Örebro den 19 augusti. Just nu roterar de på A-rotation på P3 (låten spelas alltså var fjärde timme) med sin singel ”Young and Wild”. Singeln var också med i Tv serien ”Finaste familjen” i TV4 i våras.

I juli blev de nominerade till Framtidens artist av P3 med nomineringen:
”Deras blandning mellan synt, riot grrrl och new wave – ååh! Det här är väl bandet som faktiskt kommer kunna slå utomlands.”
– Germund Stenhag, musikredaktör

The Magnettes släppte sitt debutalbum ”Ugly Youth” för snart en månad sedan den 30 juni och har haft ett intensivt turnéschema med både Europa och Nordamerikanska spelningar bland annat spelade de på världen största musik festival Summerfest i Milwaukee med över en miljon besökare där de vart uttagna som tjugo nya akter att hålla koll på.

– Det är så kul att komma tillbaka till Örebro vi har spelat där rätt många gånger genom åren, det är verkligen en livestad och de kommer bli kul att få spela på det nya stället Boulebar, säger Sanna Kalla från The Magnettes.

Sanna Kalla och Rebecka Digervall från The Magnettes bloggar även för SVT satsning ”My Squad” som är ett blogg program på SVT play som följer ungdomar som kommer från olika minoriteter, både Sanna och Rebecka är Tornedalningar och de blandar in delar av deras minoritetspråk Meänkieli.

Om The Magnettes
The Magnettes är från Pajala och består av Sanna Kalla, Rebecka Digervall och Tomas Bäcklund Thuneström. Bandet har haft stora framgångar utomlands och gjort flera USA turnéer. Showcases i USA, England och Spanien. Bland annat på SXSW, CMJ,The Great Escape, Canadian Music Week. De har gjort Pride spelningar runt om i Sverige samtvälbesökta framträdanden på Almedalen.

Deras musik har hyllats av engelska och amerikanska bloggar som Perez Hilton, Popjustice,Gigwise, Drunken Werewolf, FM.TV, Drowned in Sound och Fourohfive. Dokumentären ”A Pajala State of Mind” om bandet gjord av Hans-Erik Therus har visats flera gånger på SVT. De vart nominerade som årets Norrbottningar av Norrbottenskuriren 2016.

Sanna Kalla är även en av deltagarna i Bastubaletten på SVT som sänds vintern 2018.

Bandet är utvecklat av BD-pop.

 


Skrivet om ”Ugly Youth”

The Magnettes är framtidens artist våra musikredaktörer är övertygade om att de kommer vara en given del av musiklandskapet om något år.
– P3

Sedan Jakob Hellmans ”… och stora havet” har ingen musik från länet haft samma solklara potential att erövra landet – eller ännu troligare – världen. ”
– NSD

Pigg och strömlinjeformad radiopop som rätt skamlöst satsar på att vara gångbar.
– DN

 song on ”Ugly Youth” is well thought out and meant for lovers of pop.
– Earmilk

We LOVE this type of pop!
– Perez Hilton

Strictly for radical teens.
– Mojo Magazine

They put one arm around the ugly and weird, which they deem cool, and the other straight-arming the patriarchy.
–  Kick Kick Snare

Between them, they have built a philosophy of life strong enough to influence a generation.
– God is in the TV zine

Lördag 19 augusti kommer The Magnettes till Boulebar Slottsgatan!

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login