​Teater i Ramsberg – ett av regionens feriepraktik-jobb i sommar

Av den 17 februari, 2020
Den som vill prova på teater får delta i teaterproduktionen Korpspelen i Globen i Ösarhyttan under ledning av Stefan Jansson.

Är du intresserad av dans, film, litteratur, slöjd eller teater? Under några sommarveckor erbjuder Region Örebro län möjlighet att tillsammans med proffsiga handledare använda din fantasi och kreativitet inom dessa konstformer. Den som vill prova på teater får delta i en stor teaterproduktion – Korpspelen i Globen i Ösarhyttan (Ramsberg) som ligger i Lindesbergs kommun.

Kvalifikationer:
Du kan ansöka om feriepraktik om du till sommaren 2020 slutar grundskolans årskurs 9 eller gymnasiets årskurs 1 eller 2. Övrigt, se under respektive konstområde (längre ned på denna sida).

Tillträde/veckor: Feriepraktiken pågår under 3 veckor och är förlagd till 7 timmar/dag. Feriepraktiken börjar med introduktionsdag fredag 12 juni (v.24) och pågår under veckorna 25 (midsommarafton 19 juni är ledig dag), 26 och 27.

Ansökan: Du ansöker genom att skriva ett personligt brev där du berättar lite om dig själv, dina intressen och varför du söker till just den/de konstformer du valt. Du får gärna bifoga betyg/omdömen från tidigare jobb/praktikplatser. Om du istället för ett personligt brev vill berätta muntligt varför du ansöker om feriepraktik kan du spela in en kort film med din mobilkamera där du berättar om dig själv. E-posta en filmlänk och uppge ditt namn till kontaktpersonen för ditt valda konstområde. Du kan skicka en länk till exempel via Dropbox, Google Drive, YouTube, Sprend, WeTransfer eller liknande. Obs! Skicka inte filmen direkt i e-post då den kan vara för stor för oss att öppna.

För mer information om och ansökan senast 14 mars till feriepraktik kultur – dans, film, litteratur, slöjd eller teater – Ärendenummer RU:2020:3 » https://www.regionorebrolan.se/ledigajobb?fbclid=IwAR2oc4sYca9gFu7IogNNYSPrLxpB_25GbfREs2LM4h2qxD62HeMIy4pbvKg

Teater: Vill du prova på att arbeta med teater i sommar?

Tillsammans med en stor ensemble som består av vuxna och andra ungdomar får du utveckla ditt intresse och dina kunskaper i att jobba med teater. Du kommer att vara med i en stor teaterproduktion: Korpspelen i Globen i Ösarhyttan som ligger i Lindesbergs kommun. Tillsammans med andra kollegor möter du flera professionella teaterarbetare som leder arbetet med att färdigställa föreställningen. Du kommer att repetera in en föreställning både inomhus och utomhus men du kan även få vara delaktig i arbetsuppgifter som hör till teatern t.ex. rekvisita, teaterdekor, använda teatersmink, jobba med ljus- och ljudteknik. Vi kommer att jobba med improvisation, tal, text, rörelse och sång. Feriepraktik teater samordnas av Region Örebro län och Örebro Läns Bildningsförbund.

Veckor: Feriepraktiken börjar med introduktionsdag söndag 14 juni (v.24) och pågår under veckorna 25 (midsommarafton 19 juni är ledig dag), 26 och 27. Feriepraktiken är förlagd till Ösarhyttan, Lindesbergs kommun och arbetstiden kommer variera mellan dag- och kvällstid. Föreställningarna spelas kvällstid under v 26-27.

Kontakt: Stefan Jansson, amatörteaterkonsulent Örebro Läns Bildningsförbund; E-post: stefan.jansson@olbf.nu; Telefon: 070-628 06 20

Dans : Vill du prova på att arbeta som dansare i sommar?

Tillsammans med koreografen Destiny af Kleen har du möjlighet att få arbeta kreativt med dansföreställningen AllraKÄRaste. Som dansare kommer du att träna, skapa, repetera och slutligen framföra en dansföreställning tillsammans med dina kollegor, på offentliga platser i Örebro län. Efter sista ansökningsdag kallas du via e-post till audition/workshop före slutgiltigt urval görs. Kallelsen går till den e-postadress som du angett i din ansökan. Audition genomförs lördagen den 21 mars på Örebro kulturskola och du måste delta för att få en möjlighet till feriepraktik som dansare. Feriepraktiken är i Örebro men under sista veckan turnerar vi i länet.

Kontakt: Mia Eklund, utvecklingsledare dans; E-post: mia.eklund@regionorebrolan.se; Telefon: 072-142 01 20.

Film: Vill du prova på att arbeta med film i sommar?

Tillsammans med andra ungdomar har du möjlighet att ingå i ett filmteam som producerar kort fiktionsfilm och du kommer att få arbeta med manus, foto, ljud, ljus och filmredigering.
Feriepreaktiken är förlagd på ett lokalt produktionsbolag i Örebro där du möta professionella filmarbetare som handleder dig och dina kollegor och där du får en inblick i hur det är att arbeta professionellt med film. Arbetet underlättas om du har någon erfarenhet av film sedan tidigare. Efter sista ansökningsdag kallas några sökande till intervju före det slutliga urvalet görs. Kallelsen går till den e-postadress som du angett i din ansökan.

Kontakt: Jerry Eriksson, utvecklingsledare film; E-post: jerry.eriksson@regionorebrolan.se; Telefon: 0705-28 38 00

Litteratur: Drömmer du om att blir författare?

Nyfiken på att lära dig mer om olika genrer inom skrivande? Tillsammans med andra skrivintresserade ungdomar får du möjlighet att utveckla, bredda ditt intresse för skrivande och du kommer att få prova på hur det är att jobba med olika typer av författande allt från kreativt skrivande till journalistik. I urvalet av alla ansökningar kommer vi att lägger stor vikt vid ditt personliga brev där du berättar vem du är, vad ditt skrivande betyder för dig och varför just du vill få chansen att få sommarjobba med skrivande i sommar. Feriepraktiken är i Örebro.

Kontakt: Linda Berg Ottoson, utvecklingsledare bibliotek; E-post: linda.berg-ottoson@regionorebrolan.se ; Telefon: 076-108 72 58

Slöjd: Vill du prova på att arbeta som slöjdare i sommar?

På feriepraktik slöjd får du arbeta med händerna i slöjdprojekt med kulturarvet som inspiration. Arbetet består av både individuella och gemensamma moment tillsammans med andra kollegor. Du kommer att få arbeta både i materialen trä och textil. Feriepraktik slöjd samordnas av Region Örebro län och Örebro läns museum. Vi ser gärna att du har ett genuint intresse för kulturarv, slöjd och skapande. Efter sista ansökningsdag kommer några av de sökande kallas till en intervju i Örebro, den 25 mars. Kallelse till eventuell intervju kommer till den e-postadress som du angett i ansökan. Du måste delta vid intervjun för att ha en möjlighet att sommarjobba med slöjd. Feriepraktiken är i Örebro.

Kultur | ​Teater i Ramsberg – ett av regionens feriepraktik-jobb i sommar
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login