​Svenska kammarorkesterns konsert i Lindesberg ges i Örebro

Av den 14 oktober, 2020
​Svenska kammarorkesterns konsert i Lindesberg flyttas till Konserthuset i Örebro

Fredag 16 oktober ger Svenska kammarorkestern konsert med Martin Fröst som dirigent och Víkingur Ólafsson som solist – men inte i Lindesberg som tänkt utan på Örebro konserthus kl 19:00. Scenen i Lindeskolans aula är nämligen för liten för att uppfylla Svenska kammarorkestern krav på Corona-avstånd för orkestern.

”Det är inte lätt att vara arrangör i dessa dagar”, meddelar kultursekreterare Sara Sporre: ”Konserten med Svenska kammarorkestern blir inte riktigt som vi tänkt oss. Efter flera besök och mätningar visar det sig att scenen i Lindeskolans aula inte räcker till. Så exempelvis behöver träblåsarna två meter runt sig för att inte riskera smitta enligt nya förhållningsregler”.

Valet stod mellan att ställa in eller hitta en lösning eftersom det inte finns någon större scen i Lindesberg och Lindesberg Arena inte är aktuellt för en kammarorkester. Lösningen blir att flytta konserten till Svenska kammarorkestern hemmascen – Örebro konserthus.

Alla som köpt biljetter till konserten i Lindesberg kommer att bussas till Örebro konserthus. Bussen avgår kl 18:00 från Lindesberg Arena. Har ni möjlighet att själva ta er till konserthuset går det bra där konserten börjar kl 19:00, meddelar Sara Sporre som kan svara på eventuella frågor på 0581-811 45.

Musik | ​Svenska kammarorkesterns konsert i Lindesberg ges i Örebro
Örebroguiden

Källa Lindekultur

You must be logged in to post a comment Login