​Stellenbosch Reserve Vanderstel 2015 succévin i ny exceptionell årgång

Av den 29 januari, 2017

Det sydafrikanska rödvinet Stellenbosch Reserve Vanderstel blev en jättesuccé när det lanserades i butik i höstas. Nu finns vinet i den nya årgången 2015, som räknas som en av de bästa någonsin i Sydafrika!

Jean Engelbrecht ligger bakom några av Sydafrikas allra bästa röda viner och hans nya projekt Stellenbosch Reserve Vanderstel är inget undantag. Vinet lanserades i Systembolagets fasta sortiment den 1 september och blev en omedelbar succé. Nu finns vinet i nya årgången 2015, som av samstämmiga röster hyllas som en av de bästa någonsin i Sydafrikas historia.

Allt gick verkligen helt rätt med den här årgången och vi kunde skörda fantastiska druvor, bekräftar vinmakaren Coenie Snyman.

Hans äldre, minnesgoda kollegor menar att man måste gå tillbaka till mitten av 1970-talet för att hitta ett lika exceptionellt bra vinår.

Stellenbosch Reserve Vanderstel, som fått sitt namn efter Kapprovinsens förste guvernör Simon Van der Stel, är en Bordeauxinspirerad blend som bär rödvinsexperten Jean Engelbrechts signum, men till ett betydligt lägre pris än hans berömda viner från egendomen Rust en Vrede.

Här står Cabernets Sauvignon (60%) för grundkaraktären, i fint samspel med Merlot (19%), Malbec (11%) och Petit Verdot (10%). Vinet har lagrats 18 månader på franska ekfat.

Stellenbosch Reserve Vanderstel har en nyanserad och komplex doft av svarta vinbär, viol, rostade ekfat och cederträ. Smaken är fyllig, fruktigt och koncentrerad med mogna tanniner och inslag av svarta vinbär, plommon, mörk choklad och kaffe. Eftersmaken är lång och nyanserad. Ett mycket prisvärt vin som passar utmärkt till smakrika rätter av nötkött, vilt eller lamm.

Nr 4638 Stellenbosch Reserve Vanderstel 2015, 75 cl, 130 kr

⇓⇓ Här hittar men Stellenbosch Reserve Vanderstel 2015 ⇓⇓

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login