​Sommarmusik i Näsby Fellingsbro församlingar

Av den 30 juni, 2020
Niklas Lindström och Olle Norberg - först ut i årets Musik i sommarkväll.

Torsdag 2 juli kl 19:00 bjuder Näsby Fellingsbro församlingar in till årets första Musik i sommarkväll med Niklas Lindström (piano) och Olle Norberg (saxofon) som tolkar favoritmelodier från jazzens, visans och psalmens värld på eget vis. Besökarantalet är begränsat och de första drygt 40 personerna släpps in, meddelar Näsby Fellingsbro församlingar.

Musik i sommarkväll är planerad till sex torsdagar kl 19.00 (2 juli-6 augusti) i församlingens tre kyrkor – Näsby, Spannarboda och Fellingsbro:

2 juli i Näsby kyrka (Frövi): ”Fina låtar, helt enkelt”

Niklas Lindström (piano) och Olle Norberg (saxofon) tolkar favoritmelodier från jazzens, visans och psalmens värld på eget vis. Niklas Lindström är Näsby och Fellingsbro församlingars egna församlingsmusiker och Olle Norberg jobbar till vardags som träblås- och ensemblelärare på Kulturskolan i Kumla.

9 juli i Spannarboda kyrka: ”Beata Bermuda”

Linnea Aall Campbell (sång och fiol), Hanna Andersson (sång och fiol), Samantha Ohlanders (sång och fiol).

Beata Bermuda har etablerat sig som en frisk fläkt på de svenska, europeiska och amerikanska folkmusik-scenerna.Egenkomponerad musik på fiol, sång och glockenspiel med grunden i skandinavisk folkmusik och drag av indiepop har gett Beata Bermuda deras egen unika röst – en röst som talar om feminism och tolerans.

16 juli i Fellingsbro kyrka: ”Musik från filmens värld och sommaren”

Agnes Falk och Bertil Westergren spelar och berättar.

Sommarens vackraste melodier från filmens värld blandat med vackra sommarpärlor för tvärflöjt, piano och orgel. Agnes Falk och Bertil Westergren spelar och berättar. Agnes Falk är till vardags kyrkomusiker i Linde bergslags församling. Bertil Westergren har varit flitigt anlitad som flöjtist i olika sammanhang i bygden under årens lopp.

23 juli i Näsby kyrka (Frövi): ”Grabbarna från Eken”

Kim Persson (sång, mandola & flöjter), Samuel Linderström (sång & dragspel), Tommy Lundgren (fiol).

Grabbarna från Eken är den ungdomliga ensemblen med hjärta för den svenska och irländska vismusiken. Repertoaren hämtas ur den svenska visskatten och varvas med svängiga visor från Irland samt egenskrivna alster. Kim Persson (sång, mandola & flöjter), Samuel Linderström(sång & dragspel), Tommy Lundgren (fiol).

30 juli i Fellingsbro kyrka: ”Jazz på svenska och andra språk”

Jan Allan (trumpet) är en av de absolut största inom svensk jazz.

Jan Allan (trumpet) är en av de absolut största inom svensk jazz. Fredrik Olsson (gitarr) är mycket verksam inom svenskt jazz-liv och tillbringar en stor del av året på turné med The Glenn Miller Orchestra, Scandinavia samt med egna bandet New York Jazz Exchange. Mats Dimming (kontrabas) är verksam i ett stort antal konstellationer inom jazz och folkmusik. 2018 släppte han solobas-skivan Gunilla. De bjuder på lyriska tolkningar av svensk jazz signerad Bengt Hallberg, Jan Johansson och Georg Riedel samt evergreens.

6 augusti i Spannarboda kyrka: ”Duo Klaver”

Tommy Lindborg är utbildad organist vid Musikhögskolan i Stockholm.

Åke Lundeberg, violin, och Tommy Lindborg, orgel och piano, framför musik från den nordiska romantiken. Under kvällen bjuds vi på ”Klassiska pärlor” såsom Aulins akvareller, Romanser av Stenhammar, Grieg m.m Tommy Lindborg är utbildad organist vid Musikhögskolan i Stockholm. Åke Lundeberg arbetar deltid som läkare och ägnar resten av sin tid åt violinspel.

Musik | ​Sommarmusik i Näsby Fellingsbro församlingar
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login