​Sicilia Amore – en spänningsroman om passion, mord och den sicilianska maffian

Av den 31 juli, 2018
I passionsdramat Sicilia Amore flätar Disa Aberg skickligt samman sina erfarenheter från Sicilien.

Mandelträden står i sin skiraste blom och ängarna är fulla av anemoner.

Det är februari i slutet av 70-talet och vår när Edda kommer till Sicilien för att arbeta som reseledare. När solen skiner är livet förföriskt men kvällarna är isande kalla.

”Stai attenta! Akta dig! Livet på Sicilien har många bottnar och kan vara svårt att förstå,” varnar Paolo, hennes lärare i italienska.

Det rådet vill Edda inte lyssna till när hon inleder ett passionerat förhållande med den charmige Totó. Hans vackra ögon, svarta lockar och generositet är oemotståndlig. Men var kommer alla pengar ifrån? Och vem är han egentligen?

Sicilien är en hederskultur och få litar på staten. Edda kommer från folkhemmets Sverige och förälskar sig i Totó, en vacker och charmig maffioso. Kulturkrocken är total, men deras heta passion övervinner allt. Till en början …

Boken går att köpa hos Adlibris på https://www.adlibris.com/se/bok/sicilia-amore-9789187595868


Författaren
Disa Aberg debuterade 2016 med den varma och humoristiska boken Operamopsen, en sällsam kärlekshistoria som hon skrev tillsammans med sin dotter Linda Bonaventura.

Med en lång och framgångsrik karriär inom media- och kulturbranschen (som copywriter och VD på reklambyrå, programledare och chef på SVT, kulturchef i såväl Umeå som Helsingborg, landsantikvarie i Norrbotten och chefredaktör på Hertha – tidsskriften för kvinnorörelsen) ägnar sig Disa idag åt styrelsearbete, mentorskap och sin stora passion: att skriva.

Kulturen och skrivandet har alltid varit en väsentlig del i Disas liv.

För några år sedan drabbades Disa av cancer. Skrivandet blev ännu viktigare.

I den skönlitterära boken Sicilia Amore flätar hon skickligt samman sina erfarenheter från Sicilien, där hon i unga år arbetade som platschef på ett stort svenskt reseföretag, med myten om och kärleken till ön. Hon känner väl öns kultur, seder och historia. När hon skriver är hon fri och kan skapa sitt eget universum dit hon nu bjuder in läsarna i passionsdramat Sicilia Amore.

Disa Åberg är född och uppvuxen i Västerbotten och bor numera i Stockholm.

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login