​Saxhyttegubben stolt samarbetspartner till Jul med Ernst

Av den 14 december, 2017
Den populära alkoholfria blåbärsdrycken Saxhyttegubbens Blåbär 100% finns på Systembolaget samt i restauranger och livsmedelsbutiker över hela Sverige. Foto: Mikael Göransson.

Saxhyttegubbens Blåbär 100% ingår i ett alkoholfritt glöggrecept av Ernst Kirchsteiger i första avsnittet av det populära TV4-programmet Jul med Ernst, som produceras av Brand New Content.

Det är spännande att se nya mattraditioner växa fram med Ernst vid spisen, säger Pelle Agorelius som driver Saxhyttegubben och Husmansbord i Grythyttan tillsammans med sin hustru Ewa. Det gläder mig mycket att Ernst valde att använda Blåbär 100% i glöggreceptet. Jag hoppas det inspirerar fler till idén att man kan bjuda familj och vänner på en god vit jul.

Saxhyttegubbens Blåbär 100% innehåller endast färskpressade blåbär, plockade i skogarna kring Grythyttan och Hällefors i Bergslagen. Inget socker. Inga tillsatser. Bara blåbär. Varje flaska (33 cl) innehåller cirka 2300 blåbär. Drycken rekommenderas av dryckesexperter som en utmärkt alkoholfri måltidsdryck, ett perfekt alternativ till rödvin.

Saxhyttegubbens Blåbär 100% finns på Systembolaget (beställningsnummer 1964) samt i välsorterade livsmedelsbutiker och i restauranger över hela Sverige.

För tredje året i rad har Pelle Agorelius samordnat Husmansbord-diplomerad svensk landskapsmat, råvaror och lokalproducerade produkter till Jul med Ernst.

Husmansbord har diplomerat ett stort antal fantastiska livsmedelsprodukter och råvaror genom åren och det känns väldigt roligt att genom Jul med Ernst dela dem med svenska folket, säger Pelle Agorelius. Ernst tar utvalda klassiska svenska råvaror och livsmedelsprodukter och förvandlar dem till läckra recept för TV-tittarna att ta del av. Produktionsteamet som gör dessa fina mat- och designprogram är sammansvetsat och oerhört inspirerande att få jobba med.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login