​Sanningar om ilska i dans- och performanceföreställning

Av den 5 november, 2019
”Angry Stories” är en utlämnande föreställning. (Foto: Lotta Persdotter)

Fredag 8 november kl 18:30 ges ”Angry Stories” – en utlämnande dans- och performanceföreställning på Kristinaskolan i Lindesberg. Det är en öppen föreställning även om den visas i en skollokal. Den handlar om ilskan och ilskans orsaker och bygger på dansarnas egna upplevelser.

”Dansarna Amanda Billberg, Ida Hellsten, Miranda Wallmon och Sonja-Riitta Laine delar med sig av sina personliga berättelser. De avslöjar tabubelagda sanningar”, säger Ellinor Ljungkvist som är koreograf: ”Tillsammans ger vi en allvarsam, men absurd och humoristisk, dans- och performanceföreställning”.

Ellinor Ljungkvist har rötter i Lindesberg och har varit verksam här flera år. Hon har en masterexamen i koreografi från Dans- och cirkushögskolan i Stockholm och ytterligare dansutbildningar från Berlin och Salzburg.

”Angry Stories” visas med stöd av Dans i Örebro län och turnerar på Nya China Örebro Länsteater, Sjöängen i Askersund och på Dansens Hus i Stockholm. ”Angry Stories” visas på Kristinaskolan i Lindesberg fredag den 8 november kl 18.30. Biljetter bokas på 0581- 811 40.

Kultur | ​Sanningar om ilska i dans- och performanceföreställning
Örebroguiden

Källa lindekultur.se

You must be logged in to post a comment Login