​Rekordjul på bio

Av den 30 december, 2019
Frost 2 lockade flest till bio i jul

För många är det tradition att gå på bio under julhelgen och i år har publiken strömmat till biograferna. Bara på juldagen hade Filmstaden drygt 112 000 besökare på sina biografer, vilket är den högsta siffran för en enskild dag i modern tid. 

– Att dela en bioupplevelse under julen är för många lika självklart som att ha en julgran, säger Per Mårtensson, Programdirektör på Filmstaden.

I år valde fler än någonsin i modern tid att gå på bio hos Filmstaden på juldagen. Det tidigare rekordet är från samma dag 2013. Att fler än vanligt har sökt sig till Filmstaden just den här julen kan förklaras med den mix av film som finns på repertoaren menar Per Mårtensson på Filmstaden:

– Just nu kan verkligen alla hitta en film som faller dem i smaken. Dessutom har vi utökat våra öppettider för att ge våra gäster fler föreställningstider att välja mellan.

Utöver Frost 2 och Star Wars: The Rise of Skywalker är det två svenska filmer som lockar; Sune – Best Man, uppföljaren till förra årets succé Sune vs Sune, och En del av mitt hjärta, musikalkomedin som bygger på Thomas Ledins låtar. Andra filmer på repertoaren är Cannes-belönade kritikerfavoriten Parasit samt stjärnspäckade och hyllade Knives Out.

Biotoppen på Filmstadens biografer julen 2019:
​- Frost 2
​- Star Wars: The Rise of SkywalkerOK
​- En del av mitt hjärta
​- Sune – Best Man
​- Jumanji: The Next Level

Film | ​Rekordjul på bio
Örebroguiden

Källa Filmstaden

You must be logged in to post a comment Login