​Premiär för ”Fantasterier vid Stadra Teater” på Youtube

Av den 23 juni, 2020
Foto: Dragan Popovic som även filmar och redigerat filmerna från Stadra.

”Kan inte publiken komma till platsen så får platsen komma till publiken”. Med den devisen har Stadra publicerat de första filmerna på Youtube. ”Fantasterier vid Stadra Teater” inviterar publiken till kända och okända vinklar och vrår, träd och byggnader i Landet Stadra.

”I och med att vi detta år och under den pågående pandemin inte kan välkomna publiken till en sedvanlig uppsättning på Stadra, vill vi finna nya vägar för att få möta såväl gammal som ny publik. Det digitala formatet kommer i år att få ta sig uttryck på många förvånande sätt”, skriver Stadra Teater i ett pressmeddelande.

Tittare får bland annat möta Magnus Wetterholm, aktör och konstnärlig ledare av Stadra, samt skådespelaren Rune Jakobsson på en mängd olika platser invid bruksanläggningen Stadra gård. Tittare får möta alltifrån bilder från det gamla badhuset till de mystiska jordkällarna, från en rundvandring i skulpturparken till en vy över sjön Grecken. Till och med från den historiska platsen Wallins grotta, där träden majestätiskt bugar sig för vinden. Denna plats är döpt efter Johan Olof Wallin som bodde på Stadra i slutet av 1700-talet. I denna film medverkar biskopen i Västerås Mikael Mogren som berättar om den store psalmdiktaren. I en annan film kommer Eva Haldert, aktör på Stadra att framträda. Och mycket mer väntar – detta är bara början.

10-20 filmer under sommaren 2020

Den älskade naturen, vacker och stämningsfull som på få andra platser, får därmed detta år vara en medspelare i vårt skapande på Stadra. Landet Stadra har som kännetecken: Bergslagens vackraste spelplats; En trädgård för själen; Kultur och natur i skön förening. I dessa filmer blir deviserna mer än tydliga!

Stadras filmer läggs ut på Youtube och på andra sociala kanaler och det kommer att göras mellan tio och tjugo stycken filmer. ”Vi tror och hoppas att vi på detta sätt även ska kunna locka fler besökare att ta del av denna kulturanläggning, såväl i vår egen region såväl som över hela Sverige. Vi håller på under juni fram till slutet av juli och låter därmed tittare få bli med på en stor odyssé vid en kulturanläggning i Bergslagen”, skriver Stadra Teater.

Fantasterier vid Stadra Teater : Inledning

Fantasterier vid Stadra Teater : Del 1 :

Film | ​Premiär för ”Fantasterier vid Stadra Teater” på Youtube
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login