​Polarbröds Ekobrödspris går till Örebro och Vellinge kommun

Av den 22 maj, 2018
Örebro kommun - vann kategorin "årets raket" i Polarbröds Ekobrödspris

I går delade Polarbröd ut 2018 års Ekobrödspris på det årliga eventet Ekomatsligan. Priset delades i år ut i två kategorier: Örebro kommun vann priset ”Årets Raket” för att de ökat sina inköp av ekobröd mest med hela 225 procent, Vellinge kommun vann pris baserat på störst andel ekologiskt bröd i förhållande till allt bröd de köper, hela 73 procent av brödinköpen var ekologiska.

Polarbröd vill uppmuntra fler att köpa ekologiskt bröd och samtidigt hjälpa kommuner att nå sina ekomål. Tillsammans med Ekomatcentrum delar Polarbröd därför ut Ekobrödspriset till kommuner som ökar sina inköp av ekologiska bröd. Senast 2022 har Polarbröd satt som mål att nå full hållbarhet. Att erbjuda ekologiska bröd och utöka det KRAV-märkta sortimentet är en del i det arbetet.

– Det känns jättekul att se att allt fler kommuner ökar sin andel av ekologiskt bröd! Vinnarna av ”årets raket” Örebro kommun, visar en fantastisk tillväxt. Vellinge kommun som för tredje året i rad kammar hem priset för störst andel ekologiskt bröd är ett bevis för att ett långsiktigt tänk och engagerad personal lönar sig, säger concept manager Jenny Jeppsson Polarbröd.

Priset till Årets Raket är ett heldagsbesök på Polarbageriet i Bredbyn, en hållbarhetsutbildning och en cookalong med kocken Karoline Nordefors. Karolin deltog också som prisutdelare vid gårdagens event på Bryggarsalen i Stockholm. Karoline Nordefors arbetar till vardags som kock på äldreboendet Vardaga Silverpark. Karoline har många järn i elden och utöver kock, så är hon även skribent och efterfrågad föreläsare. Karoline står för matglädje som inspirerar till ett hållbart, inspirerande och sunt förhållningssätt.

Fakta Ekobrödspriset
Ekobrödspriset har instiftats av Polarbröd i samarbete med EkoMatCentrum och delades idag ut för tredje gången i samband med eventet Ekomatsligan. Bröd är ett av de livsmedel som i dagsläget står för lägst andel ekologiska livsmedel inom offentlig sektor. Priset ska bidra till omställningen och målet 50 procent ekologiska livsmedel år 2020, genom att lyfta fram det klimatsmarta baslivsmedlet bröd.

Alla kommuner som rapporterar sina inköp av ekologiskt bröd i EkoMatCentrums årliga enkät deltar automatiskt i tävlingen. Den kommun som har köpt högst andel ekologiskt bröd i landet vinner kategorin för högst andel ekologiska brödinköp. Den kommun som ökat sina ekologiska brödinköp mest mot föregående år vinner kategorin Årets Raket. Vartenda inköpt ekologiskt bröd räknas, oavsett varumärke eller leverantör.

Nöje | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login