​Peter LeMarcs nya album ”Den tunna tråden”

Av den 26 september, 2016

Nu släpper Peter LeMarc det första smakprovet från det kommande albumet ”Den tunna tråden” som har release den 18 november. Skivan är inspelad i Atlantisstudion i Stockholm och den här gången har Peter haft kompositören Leif Jordansson vid sin sida som gjort stråk- och blåsarrangemangen.

Med förra albumet bearbetande Peter LeMarc både sitt eget cancerbesked och vännerna som precis hade gått bort. Fyra år senare, med det nya albumet som släpps i november, kan LeMarc se tillbaka på en fortsatt tung tid och åter igen får lyssnarna en oförfalskad rundvandring i sångarens vardag.

Nu släpps alltså titelspåret ”Den tunna tråden” som är albumets bärande och mest tongivande spår. Vi får stirra rakt in i Peters egen kamp, när livet är som bräckligast och skörast. När varje andetag balanserar på en knivsudd.

Att det blev ett femtonde studioalbum var långt ifrån självklart, med spelningen på Skeppsholmen i Stockholm för drygt två år sedan hade den scenskygge sångaren gjort sin allra sista konsert och han var trött på musik. Hela 2015 passerade. Peter saknade både plan och en meningsfull uppgift i livet, det som alltid har handlat om just musik och att skriva låtar.

Vändningen kom med David Bowies sista album ”Blackstar” och ramarna föll på plats direkt, det skulle bli en utpräglad vinylskiva. En genomtänkt låtordning, ett tydligt avstamp på varje sida och tio låtar. Varken mer eller mindre. Musiken flödade ut ur honom på ett par veckor.

Resultatet blev albumet ”Den tunna tråden”, som släpps på CD, vinyl och digitalt den 18 november.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login