​Per Gudmundson och Bengan Janson till Stripabryggeriet

Av den 14 oktober, 2020

Lördag 17 oktober kommer Per Gudmundson och Bengan Janson till Stripabryggeriet för att ge två Corona-anpassade konserter kl 18:00 respektive 20:00 med begränsat antal platser. Per och Bengan skulle ha gästat Stripabryggeriet i våras (3 april) – men då blev konserten uppskjuten.

Per Gudmundson och Bengan Janson är två musikanter som efter flera decenniers nosande på varandra nu gjort slag i saken och inlett en brinnande musikalisk relation!

Bengan Janson trivs i många musikaliska sammanhang, från jazz till klassiskt. Med en djup förankring i folkmusiktraditionen spelar han låtar på dragspel som få andra.

Per Gudmundsson – spelmansikonen och en av våra mest respekterade spelmän har sin musikaliska bas i Rättviks rika folkmusikmylla.

Bengans och Pers musikaliska prägling spänner från jazz, world och klassiskt till Rättviks och Orsamusikens rika källor. 2018 släppte de första plattan som spelmansduo – ”Hjeltamôs” – som vann Grammis 2019 för Årets folkmusik. Samma år vann de klassen folkmusik i Dalecarlia Musik Awards som instiftats för att uppmärksamma och manifestera styrkan och bredden i Dalarnas fantastiska musikliv.

» Mer information här «

Musik | ​Per Gudmundson och Bengan Janson till Stripabryggeriet
Örebroguiden

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login