​Örebro Teater når ut till hela länet digitalt

Av den 23 juni, 2020
Örebro Teater har nu presenterat kommande föreställningar.

Örebro Länsteater heter nu Örebro Teater med ambitionen att leverera scenkonst i världsklass till örebroarna – men också resten av Sverige och världen. Samtidigt kvarstår uppdraget som hela länets teater – bland annat genom att under hösten erbjuda digitala uppsättningar som ett alternativ till samtliga vuxenföreställningar.

”Det händer mycket på Örebro Teater i höst. Med en repertoar som står sig väl internationellt och nationellt skapas det teater i världsklass på hemmaplan i Örebro. Teater att uppleva live i teaterlokalerna, men också att ta del av via högkvalitativa digitala sändningar som blickar mot TV-teaterns tid”, skriver Örebro Teater.

”Vi kan nu presentera nya, kompletterande sätt att nå ut till vår publik”, berättar Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro Teater och fortsätter: ”Under hösten erbjuder vi digitala uppsättningar som ett alternativ till samtliga vuxenföreställningar”.

Föreställningarna visas alltså både på teatern, enligt de regler som finns, och digitalt med målet att publiken ska garanteras en teaterupplevelse oavsett restriktionerna. De digitala sändningarna blickar mot TV-teaterns tid när den var som allra bäst. Alltså är det högkvalitativ streamad teater som kommer att visas.

Det ska vara enkelt att se föreställningen digitalt. Man kontaktar biljettkassan och får sin digitala biljett, alltså sin länk. Det är smidigt och det går att se föreställningen flera gånger under den tid som pjäsen visas.

Höstens och vårens vuxenföreställningar på Örebro Teater:

Stackars Birger – premiär 19 september >>

Ravinen – premiär 28 november

Edvard Albees Vem är rädd för Virginia Woolf? – nypremiär 16 januari

The last dream of William Shakespeare – premiär 27 mars

…..

Örebro Länsteater blir Örebro Teater för scenkonst i världsklass

Örebro Länsteater går i graven och återuppstår som Örebro Teater. ”Tillsammans med namnbytet får teatern ny färg och form och en ännu större ambition att leverera scenkonst i världsklass till örebroarna – men också resten av Sverige och världen”, skriver teatern på sin hemsida. Örebro Teater ägs av Region Örebro län och Örebro kommun. Teaterns hemort är Örebro där teatern har två scener – Örebro Teater och Nya China. Örebro Teater är den regionala kulturinstitution i Örebro län som får största andelen av statliga och regionala verksamhetsbidrag inom ramen för den så kallade samverkansmodellen. I år får teatern drygt 30 miljoner kronor av de 105 miljoner som Region Örebro län fördelat.

Kultur | ​Örebro Teater når ut till hela länet digitalt
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login