​Ny hemma-hos-konsert med jazz på Willboda i Spannarboda

Av den 3 september, 2019

Lördag 28 september kl 15:00 blir det jazz igen med jazzensemblen Isotope på Willboda i Spannarboda – hemma i Malin och Björn Tångebergs vardagsrum.

Willboda är en bergslagsgård med anor från 1700-talet och ligger i Spannarboda, 20 minuter från Lindesberg.

– Jazzensemblen Isotope tar oss på en resa i jazzlegenderna Mingus, Shorter och Youngs spår. Framfört av Torbjörn Helander (kornett), Ulf Lernhammar (piano), Göran Lindén (gitarr), Michael Olsson (Bas) samt Holger Schelwat (trummor). Det serveras enklare mat såsom smörgåsar och fika till schyssta priser, meddelar Björn Tångeberg.

”I våras hade vi en hemma-hos-spelning med jazzensemblen Isotope på Willboda. Det blev en jättesuccé med 40 gäster som kom och lyssnade i vårt vardagsrum”, fortsätter Björn.

Willboda är en bergslagsgård från 1728, tillbyggd under 1800-talet och väldigt välbevarad. Det skapar en miljö och atmosfär som är väldigt intim för levande musik. Som en audiofil kompis uttryckte det – ”det är som att sitta inuti en cello och lyssna på musik”.

Själva konceptet med ”hemma-hos-koncert” är kul i sig. Man har inte avståndet mellan band och publik som man har på en vanlig scen, utan kommer närmare varandra. Nackdelen är att det bara finns 40 platser. Så, det betyder väl att det är bäst att köpa en biljett redan idag, antar jag, enligt Björn.

  • För mer information och biljetter – se willboda.se>>

Musik | ​Ny hemma-hos-konsert med jazz på Willboda i Spannarboda
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login