​Max fortsätter framgångsrik vegosatsning med grön kampanjburgare

Av den 19 januari, 2017

För ett år sedan lanserade Max Green-familjen, med fem nya gröna alternativ på menyn. Lanseringen blev den mest framgångsrika i Max historia. Under 2016 fyrdubblades försäljningen av veganska och lakto-ovo-vegetariska burgare. Lagom till 1-årsjubileet lanserar Max för första gången en grön kampanjburgare, BBQ Halloumi.

Med Green-familjen introducerade Max fem nya burgare för att erbjuda fler klimatsmarta val till sina gäster och minska klimatpåverkan. Kampanjburgaren BBQ Halloumi, en lakto-ovo vegetarisk burgare, blir nu nästa steg i satsningen.

Inför lanseringen av Green-familjen satte vi målet att vi till år 2020 ska var femte beställning vara annat än rött kött. Lanseringen blev en stor framgång och vi insåg att målet var för lågt satt. Nu har vi höjt till var tredje istället, säger Christoffer Bergfors, Sverigechef för Max hamburgare.

BBQ Dream kampanjen startar den 19 januari och sträcker sig fram till den 15 mars. Under perioden erbjuds även BBQ Beef Burger och BBQ Chicken. BBQ Halloumi är dock den huvudsakliga kampanjburgaren.

BBQ Halloumi har dubbla halloumiskivor, frasiga lökringar, en härlig pepprig barbequesås, mild majonnäs, sältad längdskivad gurka och Max goda briochebröd. Vår ordinarie Halloumiburgare är omåttligt populär och halloumi är mycket uppskattat i Sverige, så vi ser fram emot att få frälsa många gäster med BBQ Halloumi, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max hamburgare.

BBQ Dream ingår i Max Grand Deluxe-sortiment och ersätter tidigare kampanjburgaren Grand Deluxe Pepperoni ’n’ Cheese. Det är första gången en grön burgare tar plats i Grand Deluxe-familjen.

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login